Ivanoviću mjesečno 1.918 eura, Markoviću penzija 1.189

Poslanik DPS-a nije dao saglasnost Agenciji za uvid u bankarske račune, Marković dozvolio

18283 pregleda 28 reakcija 28 komentar(a)
Ivanović, Foto: BORIS PEJOVIC
Ivanović, Foto: BORIS PEJOVIC

Poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Petar Ivanović prošle godine je na osnovu te funkcije zarađivao oko 1.918 eura.

Prema godišnjem izvještaju o prihodima i imovini, koji je dostavio Agenciji za sprečavanje korupcije (ASK), Ivanović je na Univerzitetu Donja Gorica (UDG) zaradio dodatnih 2.080 eura koje su mu isplaćene u decembru, a za naučno-istraživački rad u Institutu za preduzetništvo dodatnih 9.500 eura. U imovinskom kartonu piše da je imao i dodatnih 1.200 eura ostalih prihoda.

Ivanović je vlasnik stana od 56 kvadrata i placa od 1.300 metara kvadratnih koje je kupio, kao i naslijeđene kuće i placa, te vozila tojota lend kruzer proizvedene 2008. godine.

Poslanik DPS-a i nekadašnji ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prijavio je ASK da posjeduje knjige, 4.000 naslova, koje je kupio, ali i umjetničke slike koje je kupio ili naslijedio.

U imovinskom kartonu Ivanovića piše da ima 3.000 eura gotovine i akcije u nekoliko preduzeća.

On nije dao saglasnost ASK za uvid u bankarske račune.

Bivši poslanik DPS-a, nekadašnji premijer Duško Marković, prijavio je u godišnjem izvještaju o prihodima i imovini da prima mjesečnu penziju od 1.189 eura. U imovinskom kartonu piše da je, kao poslanik prethodnog saziva Skupštine Crne Gore, prvih sedam mjeseci 2023. godine zarađivao 1.896 eura.

Marković
Markovićfoto: Boris Pejović

Marković je vlasnik kuće od 103 kvadrata, garaže i pomoćnog objekta koje je stekao razmjenom, ali i četvrtine kuće, zemljišta i pašnjaka koje je naslijedio.

Bivši poslanik u imovinskom kartonu navodi da posjeduje šest pištolja, pušku iz 2005. i revolver iz 2000. godine. Vlasnik je vozila volvo Xc 40 iz 2022. godine koji je kupio zamjenom za prethodni automobil.

Marković je Agenciji prijavio da na tekućem računu ima 10.163 eura. On je dao saglasnost ASK o pristupnim podacima na računima bankarskih i drugih finansijskih institucija.

Bonus video: