U Golubovcima i Tuzima formirane područne ustanove muzičke škole "Vasa Pavić"

0 komentar(a)
Muzička škola Vasa Pavić, Foto: Ministarstvo prosvjete
Muzička škola Vasa Pavić, Foto: Ministarstvo prosvjete
Ažurirano: 01.08.2017. 12:17h

U osnovnim školama u Golubovcima i Tuzima formirane su područne ustanove muzičke škole "Vasa Pavić".

Područne ustanove muzičke škole su formirane u školama "Milan Vukotić" i "Mahmut Lekić".

Komisija Ministarstva prosvjete obišla je te dvije škole sa zadatkom da utvrdi činjenično stanje za organizovanje područnih ustanova muzičke škole.

Školu "Milan Vukotić" u Golubovcima, kako je saopšteno iz Ministarstva, pohađa više od 1.000 učenika, nastava se izvodi u dvije smjene i nalazi se u centralnom dijelu Zete.

Kako dodaju, organizovanje osnovnog muzičkog obrazovanja za svu djecu sa područja Zete (četiri osnovne škole – Golubovci, Mataguži, Srpska i Bijelo Polje), koja su zainteresovana i koja imaju muzičkog talenta, veoma je značajno.

Školu "Mahmut Lekić" u Tuzima pohađa više 1000 učenika, radi u dvije smjene i nalazi se u centralnom dijelu Malesije, pa bi organizovanje osnovnog muzičkog obrazovanja za svu djecu sa područja Malesije (četiri osnovne škole – Tuzi, Dinoša, Skorać i Zatrijebač), koja su zainteresovana i koja imaju muzičkog talenta, bila takođe veoma značajna.

"Ovakvim aktivnostima Ministarstvo prosvjete nastoji da proširi obrazovne mogućnosti koje će pomoći našoj djeci da otkriju i razvijaju svoje talente", rekao je povodom otvaranja područnih ustanova direktor Direktorata za obrazovanje pripadnika manjinskih naroda i drugih nacionalnih zajednica, Marash Dukaj.

Kako je saopšteno, u cilju bolje selekcije učenika, kao i bolje informisanosti djece i roditelja, predloženo je da se od početka drugog polugodišta organizuje muzički vrtić u obje škole, u koji bi se upisala djeca I i II razreda osnovne škole sa područja Zete i Malesije, a koji bi pohađali samo nastavu solfeđa (dva časa sedmično).

Bonus video: