Knežević: Neće biti kolektora u Botunu jer su mještani tako rekli

Na pitanje o razgraničenja Zete i Podgorice istakao je da Ministarstvo javne uprave (MJU) nije iznijelo stav, "jer su se sjetili da se nije razgraničilo sa Tuzima, iako su opština već šest godina"

4968 pregleda 20 reakcija 20 komentar(a)
Knežević, Foto: Aljoša Turović
Knežević, Foto: Aljoša Turović

Kolektora u Botunu neće biti jer su mještani tako rekli, saopštio je danas lider Demokratske narodne partije (DNP) Milan Knežević.

"A i ne znam zašto bi kolektor za Podgoricu i pet primorskih opština bio u Zeti. Postoje kompromisi, građani Botuna su ih iznijeli. Saopštili su to premijeru, a ohrabruje me njegova izjava da neće biti nikakvih ishitrenih i jednostranih poteza koji bi doveli do incidentnih situacija", dodao je Knežević.

On je to kazao na današnjoj konferenciji za medije koju je organizovao sa liderom Slobodne Crne Gore Vladislavom Dajkovićem.

Na pitanje o razgraničenja Zete i Podgorice istakao je da Ministarstvo javne uprave (MJU) nije iznijelo stav, "jer su se sjetili da još uvijek nije došlo do razgraničenja sa Tuzima, iako su opština već šest godina".

On je dodao da ta dva procesa ne napadaju jedan drugi, i da smatra da može paralelno da se riješi.

"Mislim da je u ovom trenutku to zakočeno, ne krivicom opštine Zeta ili Glavnog grada, već krivicom ljudi iz MJU koji su proces otpočeli, pa ga zakočili", rekao je lider DNP.

Knežević je rekao sa premijerom Milojkom Spajićem je razgovarao o problemima građana Botuna.

"Premijeru Spajiću je poznat moj stav o razgraničenju i planiram u toku sljedeće sedmice da intenziviram tu temu. Vjerujem da se Zećani i Podgoričani mogu dogovoriti, ali da su problem ove komisije", ocijenio je on.

Bonus video: