NVO "35 mm": Zgroženi smo, ali ne i iznenađeni nastupom Janka Jelića

Očekujemo da mu Nezavisna teatarska scena Bunt dodijeli lijepu emotivnu ulogu u posljednjem činu predstave

3582 pregleda 3 komentar(a)
Foto: NVO 35 mm
Foto: NVO 35 mm

Iz NVO "35 mm" kazali su da su zgroženi, ali ne i iznenađeni nastupom umjetničkog direktora gradskog pozorišta Nikšić Janka Jelića, koji nije dozvolio izvođenje predstave "IzloŽene", koja govori o diskriminaciji i nasilju nad ženama.

"Klerikalizacija društva i 'tradicionalne vrijednosti' danas riječ i poziciju daju Jelićima i sličnima, čija su farsična klepetanja uvreda za javni diskurs i javni dijalog", poručili su iz NVO "35 mm" i kazali da su zgroženi, ali ne i iznenađeni nastupom umjetničkog direktora gradskog pozorišta Nikšić.

"Sama činjenica da su ovom podvižniku žene te koje diskriminišu u oštroj je koliziji sa zvaničnim brojkama prebijenih, silovanih i ubijenih žena u Crnoj Gori... Smatramo da je sve poprimilo status epidemije.

Nakon korektnog preusmjeravanja Jelića od strane čelnika Opštine, te obećanja da će ispraviti samovolju i cenzuru svog pulena, očekujemo da mu Nezavisna teatarska scena Bunt dodijeli lijepu emotivnu ulogu u posljednjem činu predstave. To bi se zvalo: poetska pravda", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: