Nikšićka Služba zaštite i spasavanja dobila prvog radnog psa za potrage iz ruševina

"Njemački ovčar Pan odradio je prvi trening u Nikšiću sa svojim instruktorom Lukom. Opština Nikšić je platila psa i kao i uvijek do sada razumjela svoju jedinicu i potrebe svojih građana", kazao je komandir Službe zaštite i spasavanja, Slavko Tadić

6684 pregleda 49 reakcija 9 komentar(a)
Pan, Foto: Služba zaštite i spašavanja Nikšić
Pan, Foto: Služba zaštite i spašavanja Nikšić

Nikšićka Služba zaštite i spasavanja dobila je prvog radnog psa za potrage iz ruševina, koji je odradio prvi trening u Nikšiću sa instruktorom.

"Na 45 godina od zemljotresa u Crnoj Gori, naš grad i naša jedinica ima prvog radnog psa za potrage iz ruševina. Njemački ovčar Pan odradio je prvi trening u Nikšiću sa svojim instruktorom Lukom. Opština Nikšić je platila psa i kao i uvijek do sada razumjela svoju jedinicu i potrebe svojih građana", kazao je komandir Službe zaštite i spasavanja, Slavko Tadić.

Radni pas je do juče bio na obuci u Sloveniji. Treninzi u Nikšiću će, prema riječima Tadića, biti svakodnevni, a imaće i posjetu slovenačkih instruktora radi obnavljanja licenci.

"Uz pomoc turske ambasade i organizacije Tika počinjemo sa realizacijom obuke za 30 spasilaca i donacije geofona, tako da će naša jedinica imati veoma brzo prvi potražni USAR tim za potrage iz ruševina u Crnoj Gori", kazao je Tadić.

Bonus video: