Pljevlja: Odigrano opštinsko prvenstvo osnovnih škola u šahu

U najmlađoj kategoriji prvo mjesto osvojila je Nikolija Ćorsović, učenica III razreda OŠ “Salko Aljković” sa 6,5 poena. Drugo mjesto sa 5 poena osvojiо je Mina Cvijović, učenik III razreda OŠ “Salko Aljković”, treći je bio Milan Tabaš, učenik III razreda OŠ “Ristan Pavlović” sa 4,5 poena. Nagrađena je i Viktorija Loncović, učenica II razreda OŠ “Mihailo Žugić” PU Borovica, kao najbolje plasirana nenagrađena djevojčica

3307 pregleda 0 komentar(a)
Foto: OŠ Mihailo Žugić
Foto: OŠ Mihailo Žugić

Minulog vikenda u multimedijalnoj sali Centra za sport i rekreaciju, odigrano je pojedinačno opštinsko prvenstvo osnovnih škola u šahu. Takmičenje je bilo organizovano u tri kategorije. Prva kategorija je od I do III razreda, druga kategorija od IV do VI razreda i treća kategorija od VII do IX razreda. Igralo se po Švajcarskom sistemu 7 kola.

U najmlađoj kategoriji prvo mjesto osvojila je Nikolija Ćorsović, učenica III razreda OŠ “Salko Aljković” sa 6,5 poena. Drugo mjesto sa 5 poena osvojiо je Mina Cvijović, učenik III razreda OŠ “Salko Aljković”, treći je bio Milan Tabaš, učenik III razreda OŠ “Ristan Pavlović” sa 4,5 poena. Nagrađena je i Viktorija Loncović, učenica II razreda OŠ “Mihailo Žugić” PU Borovica, kao najbolje plasirana nenagrađena djevojčica.

U kategoriji od IV do VI razreda najbolji je bio Vasilije Čabarkapa, učenik IV razreda OŠ “Salko Aljković”, sa 6 poena i boljim dodatnim kriterijumima, ispred Andrije Potpare, učenika VI razreda OŠ “Ristan Pavlović” sa istim brojem poena i Boška Čabarkape, učenika IV razreda OŠ “Salko Aljković” sa 5,5 poena. Nagrađena je i Tamara Ostojić, učenica VI razreda OŠ “Salko Aljković” kao najbolje plasirana nenagrađena djevojčica.

mihailo žugić
foto: OŠ Mihailo Žugić

Đorđije Bojović, učenik VII razreda OŠ “Ristan Pavlović”, pobjednik je u grupi od VII do IX razreda sa 5,5 poena. Drugi je Janko Kotlaja, učenik VII razreda OŠ “Salko Aljković” sa 5 poena i boljim dodatnim kriterijumima od treće Nede Šljivić, učenice VII razreda OŠ “Salko Aljković”. Nagrađena je i Anđela Vuković, učenica VIII razreda OŠ “Mihailo Žugić”, kao najbolje plasirana nenagrađena djevojčica.

Turnir su organizovali Šahovski savez Crne Gore, Šahovski klub Osnovnih i srednjih škola Pljevlja, Školski sportski savez uz pokroviteljstvo Sekretarijata za sport i mlade opštine Pljevlja.

mihailo žugić
foto: OŠ Mihailo Žugić

Na turniru je nastupilo 45 mladih šahista. Pobjednici su nagrađeni sa peharima za prvo mjesto u kategoriji, medaljama i šahovskim knjigama. Turnir su uspješno sudili Savo Bakrač i Neđeljko Vraneš.

Bonus video: