Nikšić: Pivarci dali krv, prikupljeno 30 jedinica

"Nikšić je, kada je o davalaštvu krvi riječ, najbolje organizovana sredina u Crnoj Gori", kazala je načelnica Službe za transfuziju krvi Nikšić, dr Biljana Dendić-Đoković

2421 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Pivara Trebjesa
Foto: Pivara Trebjesa

U proljećnoj akciji koju organizuje Klub dobrovoljnih davalaca krvi Pivare "Trebjesa" prikupljeno je 30 jedinica krvi.

"Uz redovne akcije koje članovi Kluba realizuju već 14 godina, kompanija nastoji da dodatno podrži rad Službe za transfuziju, te je početkom godine donirala sredstva za uređenje i opremanje prostorije za transfuziju, što je još jedan vid doprinosa unapređenju zdravstvene infrastrukture i podrške lokalnoj zajednici", navodi se u saopštenju za javnost.

Pivarci daju krv
foto: Pivara Trebjesa

Načelnica Službe za transfuziju krvi Nikšić, dr Biljana Dendić-Đoković istakla je važnost dugogodišnje uspješne saradnje kako sa samom Pivarom, tako i sa članovina njenog Kluba dobrovoljnih davalaca krvi.

Pivarci daju krv
foto: Pivara Trebjesa

"Nikšić je, kada je o davalaštvu krvi riječ, najbolje organizovana sredina u Crnoj Gori. Veliki doprinos tome dao je Klub dobrovoljnih davalaca Pivare Trebjesa, ali i sama kompanija putem donacija. Prošlogodišnja, druga po redu donacija Pivare je pomogla u uređenju prostorija naše Službe, što nam je olakšalo rad i poboljšalo kvalitet usluga koje pružamo davaocima krvi i ovom prilikom na tome zahvaljujemo", kazala je Dendić-Đoković, piše u saopštenju.

Naredna akcija Kluba planirana je za jesen. Od osnivanja Kluba dobrovoljnih davalaca krvi, 2010. godine, kroz akcije je prikupljeno više od 1.300 jedinica krvi.

Bonus video: