Inspekcija: Zdravku Blečiću zabranjen rad

"Vijesti" imale uvid u rješenje

37656 pregleda 60 reakcija 54 komentar(a)
Zdravko Blečić
Zdravko Blečić

Inspekcija za zaštitu i spašavanje Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) zabranio je rad vršiocu dužnosti komandira podgoričke Službe zaštite Zdravku Blečiću.

To se, pored ostalog, navodi u rješenju inspekcije u koje su “Vijesti” imale uvid. Prema istom rješenju, rok za izvršenje je tri dana od dana uručivanja. Prema nezvaničnim informacijama, rješenje je danas zavedeno u Glavnom gradu.

Podgorički vatrogasci ostali bez šefa? (ilustracija)
Podgorički vatrogasci ostali bez šefa? (ilustracija)foto: Luka Zeković

Iz uprave Glavnog grada Podgorica nisu odgovorili na pitanja “Vijesti” u vezi sa rješenjem inspekcije, a na pitanja redakcije nisu odgovorili ni iz Službe zaštite i spašavanja.

Zdravko Blečić određen je za v.d. komandira podgoričke Službe zaštite rješenjem gradonačelnice od 26. 10. 2023.

Iz Sekretarijata za lokalnu samoupravu i saradnju sa civilnim društvom Glavnog grada ranije su “Vijestima” kazali da Blečić ispunjava uslove za v.d. komandira, da na poslovima zaštite i spasavanja radi preko 30 godina, a da je pet godina sa stepenom VII-1 ostvario kroz volonterski rad.

Tada nisu odgovorili i gdje je Blečić bio volonter, ali iz dokumentacije u koju su “Vijesti” tada imale uvid, on je radno iskustvo kao specijalista državno-pravnih studija stekao volontirajući u sabornom Hramu Hristovog vaskrsenja u Podgorici, gdje je obavljao administrativno-pravne poslove.

Blečić je za v. d. komandira podgoričke Službe zaštite imenovan krajem oktobra, nakon smjene Gorana Jankovića.

Bonus video: