MANS: Perović nam zabranjivala pristup informacijama, vodila brojne iskonstruisane postupke protiv nas...

"Protiv direktorice ASK-a koja je danas uhapšena MANS je podnio niz krivičnih prijava za zloupotrebu položaja", poručili su iz MANS

16368 pregleda 83 reakcija 27 komentar(a)
Odvođenje Perović, Foto: Boris Pejović
Odvođenje Perović, Foto: Boris Pejović

Direktorica Agencije za sprečavanje korupcije (ASK) Jelena Perović zabranjivala nam je pristup informacijama koje su po Zakonu javne i vodila brojne iskonstruisane postupke protiv nas, saopšteno je iz Mreže za afirmaciju nevladinog sektora (MANS).

Perović je danas uhapšena.

"Protiv direktorice ASK-a koja je danas uhapšena MANS je podnio niz krivičnih prijava za zloupotrebu položaja. Ona je tvrdila da je nezakonito pratimo i vršimo pritisak na nju jer ne postupa u slučajevima skrivanja imovine javnih funkcionera, zabranjivala nam pristup informacijama koje su po Zakonu javne, i vodila brojne iskonstruisane postupke protiv nas, dok je članove Sindikalne organizacije te institucije optuživala za saradnju sa MANS-om i zbog toga je mnoge od njih suspendovala", istakli su iz MANS u objavi na društvenoj mreži Iks.

"Upravo je uhapšena direktorica Agencije za sprječavanje korupcije na čije zloupotrebe smo godinama ukazivali. Još jednom, čestitke za GST Novovića i njegov tim", poručili su iz MANS.

Bonus video: