Podgorici donirano 1.000 litara preparata za preventivnu zaštitu od požara

78 pregleda 0 komentar(a)
Goran Dinčić
Goran Dinčić
Ažurirano: 31.07.2017. 15:36h

Beogradska kompanija Aquastatin donirala je Službi zaštite Glavnog grada Podgorice kontejner specijalnog sredstva za preventivu i gašenje požara Novest koji će podgoričkim vatrogascima omogućiti da preventivno djeluju u rizičnim zonama ili gase eventualne manje požare.

"Podstaknuti vijestima o katastrofalnim posljedicama vatrene stihije u regiji, koja je na pojedinim područjima Crne Gore poprimala razmjere teže i od elementarnih nepogoda ili je po posljedicama bila čak i drastičnija, odlučili smo da pomognemo donacijom specijalnog sredstva Novest koje se do sada pokazalo izuzetno efikasnim u preventivi i gašenju požara. Ilustracije radi, Novestom je, recimo, stavljen pod kontrolu i ugašen požar na planini Tari u julu 2013 godine, kazao je za "Vijesti" direktor kompanije Aqastatin Goran Dinčić.

Kontejner sa 1.000 litara Novesta je, po Dinčićevim saznanjima, već stigao u Podgoricu, a sa komandirom Službe zaštite Glavnog grada Podgorice Andrijom Čađenovićem dogovoreno je da se narednih dana preventivno zaštite pojedina gradska područja sa povećanim rizikom od izbijanja požara.

Bonus video: