Uspješan uspon na Prutaš

Učešće u ovom, do sada najbrojnijem usponu, je uzelo blizu 150 učesnika iz planinarskih klubova "Visokogorci Crne Gore", "Gorica" i "Komovi" iz Podgorice, "Krilaš" iz Šavnika, PD "Trebević" iz Istočnog Sarajeva, članovi kluba domaćina iz Plužina, kao i brojni ljubitelji prirode i planinarenja
72 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 31.07.2017. 11:40h

Sportsko planinarski klub "Piva" i istoimeni Park prirode organizovali su deseti po redu uspon na planinu Prutaš (2.393 mnm).

Uspon na Prutaš organizuje se u sklopu obilježavanja Dana opštine Plužine (4. avgust).

"Učešće u ovom, do sada najbrojnijem usponu, je uzelo blizu 150 učesnika iz planinarskih klubova "Visokogorci Crne Gore", "Gorica" i "Komovi" iz Podgorice, "Krilaš" iz Šavnika, PD "Trebević" iz Istočnog Sarajeva, članovi kluba domaćina iz Plužina, kao i brojni ljubitelji prirode i planinarenja“, saopštili su iz Parka prirode.

Učesnike uspona posjetio je predsjednik Planinarskog saveza Crne Gore Dragan Bulatović, a bio je i predsjednik Opštine Mijuško Bajagić.

"Ovo je samo jedna od niza manifestacija koju Park prirode "Piva" zajedno sa opštinom Plužine organizuje u cilju promovisanja prirodnih i turističkih potencijala opštine Plužine“, saopštili su iz Parka prirode.

Galerija