Konatar u PSSE podržao inicijativu da pravo na zdravu životnu sredinu bude dio osnovnih ljudskih prava

Poslanik GP URA naglasio da će Crna Gora, Ustavom definisana i kao ekološka država, uvijek snažno podržati svaku inicijativu koja ima za cilj promociju ljudskih prava na zdravu životnu sredinu

8125 pregleda 3 komentar(a)
Konatar u PSSE, Foto: URA
Konatar u PSSE, Foto: URA

Poslanik Građanskog pokreta URA Miloš Konatar podržao je, na proljećnom zasjedanju Parlamentarne Skupštine Savjeta Evrope (PSSE) u Strazburu, inicijativu kojom se pravo na zdravu životnu sredinu priznaje kao dio osnovnih ljudskih prava.

Konatar je, u svom govoru u PSSE, naglasio da će Crna Gora, Ustavom definisana i kao ekološka država, uvijek snažno podržati svaku inicijativu koja ima za cilj promociju ljudskih prava na zdravu životnu sredinu, saopštila je URA.

Kazao je da je izazov klimatskih promjena naša realnost i najveća egzistencijalna prijetnja za čovječanstvo. Naš odgovor mora biti urgentan, hrabar i zajednički u postizanju dodatnih napora za zaštitu životne sredine, poručio je Konatar.

"Kao Parlamentarna Skupština Savjeta Evrope moramo gledati u budućnost i postaviti pravac i standarde u zaštiti životne sredine koji će se vrednovati i mjeriti u decenijama koje dolaze. Imamo priliku da preduzmemo hrabre i odlučne akcije za stvaranje održivog i pravednog svijeta za sve", zaključio je obraćanju PSSE poslanik GP URA.

Bonus video: