Pljevlja: Akcija čišćenja otpada i sadnja sadnica na zelenim površinama u ponedjeljak

“Opština Pljevlja obilježiće Dan planete Zemlje kako bi podigla svijest o važnosti očuvanja prirodnih resursa i promovisala važnost ekologije i odgovornog odnosa prema prirodi, saopštila je menadžerka Opštine Pljevlja Ljiljane Đondović

5620 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Goran Malidžan
Foto: Goran Malidžan

Povodom 22. aprila - Dana planete Zemlje Opština Pljevlja organizovaće sjutra akciju čišćenja otpada i sadnju sadnica na zelenim površinama u gradu.

Akcija se sprovodi u okviru projekta ,,EU4ME: Osnaživanje opština za evropsko angažovanje“, koji je Opštini Pljevlja odobren od strane Ministarstva evropskih poslova Crne Gore zajedno sa još pet opština u Crnoj Gori, a koje finansira Evropska unija u sklopu podrške Vladi Crne Gore u komuniciranju procesa EU integracija i EU podrške u Crnoj Gori.

“Opština Pljevlja obilježiće Dan planete Zemlje kako bi podigla svijest o važnosti očuvanja prirodnih resursa i promovisala važnost ekologije i odgovornog odnosa prema prirodi. Dan Planete Zemlje je i prilika za edukaciju o važnosti održivog života i zaštite životne sredine, posebno uzimajući u obzir velike izazove sa kojima se opština suočava u ovoj oblasti”, navodi se u saopštenju menadžerke opštine Pljevlja Ljiljane Đondović.

U deset sati biće posađena sadnice na zelenoj površini blizu lokacije Pametnog jezera u Pljevljima. Sadnicu će zasaditi profesor fizičkog vaspitanja Danko Despotović, istaknuti sportski radnik, učesnik brojnih međunarodnih maratona, Događaju će prisustvovati predstavnici Opštine Pljevlja, predstavnici DOO "Čistoća" koji su pružili operativnu i tehničku podršku u realizaciji akcije i Turističke organizacije Pljevlja koja će dati svoj doprinos obilježavanju Dana planete Zemlje u vidu izrade info-tabli.

U jedanaest časova organizovaće se akcija čišćenja otpada uz regionalni put Pljevlja - Dajevića Han – Metaljka, prema granici sa Bosnom i Hercegovinom.

U akciji će učestvovati učenici Srednje stručne škole i Gimnazije ,,Tanasije Pejatović“, zaposleni u Opštini Pljevlja, Turističkoj organizaciji Pljevlja i preduzeću ,,Čistoća“.

Dan planete Zemlje, obilježava se u više od 150 zemalja širom svijeta. Ovaj dan je prvi put obilježen 1970. godine. Namjera obilježavanja ovog datuma je da ljude širom svijeta podsjeti na važnost očuvanja i poboljšanja kvaliteta životne sredine.

Bonus video: