Završena XXI Ljetnja škola jezika i kulture

Tokom desetodnevnog boravka, učenja i druženja, školu na Ivanovim koritima pohađalo je 57 polaznika, uzrasta od 9 do 15 godina, iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske, Makedonije, Slovenije, Turske, Njemačke, Velike Britanije i Kanade
0 komentar(a)
Ljetnja škola Ministarstvo vanjskih poslova, Foto: Mvp.gov.me
Ljetnja škola Ministarstvo vanjskih poslova, Foto: Mvp.gov.me
Ažurirano: 31.07.2017. 10:15h

Ljetnja škola jezika i kulture "Crna Gora moja postojbina", namijenjena djeci iseljenika koju je Ministarstvo vanjskih poslova - Uprava za dijasporu organizovalo u saradnji sa Zavodom za školstvo Crne Gore završena je juče.

Tokom desetodnevnog boravka, učenja i druženja, školu na Ivanovim koritima pohađalo je 57 polaznika, uzrasta od 9 do 15 godina, iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske, Makedonije, Slovenije, Turske, Njemačke, Velike Britanije i Kanade.

"Djeca iz dijaspore imala su priliku da na zabavan način upoznaju zemlju svojih predaka kroz kolaž obrazovnih i kreativnih radionica iz crnogorskog jezika i književnosti, istorije, geografije, muzičke i likovne djelatnosti, kulturne baštine, crnogorskih igara i plesa, kao i sportskih aktivnosti. U okviru programa Ljetnje škole, organizovane su posjete Cetinju, podlovćenskom selu Dolovi, Mauzoleju na Lovćenu i Lipskoj pećini", navodi se u saopštenju Ministarstva vanjskih poslova.

Bonus video: