Drugo kolo izviđača biće održano u Sutomoru

Za takmičare će biti organizovano i filmsko veče, kao i karaoke. Izviđači ne zaboravljaju ni humanu misiju, pa će svi učesnici donirati hranu za pse koju će proslijediti Skloništu za napuštene životinje u Baru

1487 pregleda 0 komentar(a)
Sa prethodnog kola, Foto: Svetlana Mandić
Sa prethodnog kola, Foto: Svetlana Mandić

Savez izviđača Crne Gore (SICG) od 22. do 26. aprila u Sutomoru organizuje drugo kolo izviđačke lige. Prvo je održano prošlog mjeseca u Nikšiću. Djeca i mladi, uzrasta od šest do 20 godina, takmičiće se u signalizaciji, čvorologiji, topografiji, prvoj pomoći. Kako su saopštili iz Saveza izviđača Crne Gore, očekuju više od 200 učesnika iz Podgorice, Plava, Rožaja, Herceg Novog, Bara, Cetinja i Nikšića, a domaćin takmičenja biće Izviđački odred „24. novembar“.

"Takmičenje će biti podijeljeno u dva dijela. Naši najmlađi, poletarci i pčelice, takmičiće se u dvorištu Doma. Testiraćemo njihovo znanje, vještine, brzinu, spretnost, liderstvo i timski duh kroz različite zadatke, poligone i igrice. Stariji izviđači i planinke, dobiće kartu i zadatke i rješavanjem pomenutih zadataka doći će do tačaka koje će morati obići. Na njima će ih čekati naši volonteri koji će ih testirati u različitim disciplinama. Na taj način, prikupljaće bodove ali i obići stazu i upoznati grad", stoji u saopštenju za javnost koje potpisuje načelnica za informisanje SICG-a, Milica Radonjić.

Za takmičare će biti organizovano i filmsko veče, kao i karaoke. Izviđači ne zaboravljaju ni humanu misiju, pa će svi učesnici donirati hranu za pse koju će proslijediti Skloništu za napuštene životinje u Baru.

Bonus video: