Opština Bar donirala sadnice povodom Dana planete Zemlje

Ovakve inicijative predstavljaju važan korak u pravcu jačanja svijesti o zaštiti životne sredine i potrebi da svi zajedno daju doprinos očuvanju naše planete za buduće generacije, istakli su

6264 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Opština Bar
Foto: Opština Bar

Opština Bar donirala je sadnice osnovnim školama „Jugoslavija“, „Meksiko“ i „Srbija“ povodom 22. aprila, Dana planete zemlje, saopšteno je iz te loklane uprave.

Kako su kazali, zajedničkom akcijom predstavnika Sekretarijata za komunalne poslove i saobraćaj, učenika, školskih eko-sekcija i nastavnika, uz podršku zaposlenih u doo „Komunalne djelatnosti Bar“, dvorišta ovih škola od danas su bogatija za sadnice mimoze, lantana i badema.

Ovakve inicijative predstavljaju važan korak u pravcu jačanja svijesti o zaštiti životne sredine i potrebi da svi zajedno daju doprinos očuvanju naše planete za buduće generacije, istakli su.

"U okviru obilježavanja Dana planete zemlje, sjutra 23.04. sa početkom u 11 sati u Domu kulture biće odigrana dječija predstava "Misli Zeleno" Umjetničkog ateljea Arlekin, po tekstu Jovana Boškovića, u režiji Dušanke Belade. Predstava je osmišljena tako da kod djece najranijeg uzrasta od 5 do 12 godina podstakne razmišljanja o važnosti zaštite i očuvanja životne sredine", saopšteno je iz Opštine Bar.

Lokalna uprava će, u saradnji sa lokalnom zajednicom, i ubuduće pružati podršku ekološkim inicijativama, edukaciji među najmlađima i promovisati važnost očuvanja prirode, kao investiciju za zdraviju budućnost, zaključili su iz barske samouprave.

Bonus video: