Pljevlja: NVO "Da zaživi selo" uručila nagrade pobjednicima likovnog konkursa

"...tročlani žiri u sastavu Aleksandar Ostojić akademski slikar i direktor JU Galerija „Vitomir Srbljanović“,Aleksandra Aranitović akademska slikarka, i Dijana Knežević ispred NVO odabrao je po jedan najbolji rad u svakoj od kategorija i nagradio biciklom, a 16 radova iz sve tri kategorije izdvojio i uručio im zahvalnice.

1641 pregleda 0 komentar(a)
Foto: NVO Da zaživi selo
Foto: NVO Da zaživi selo

NVO „Da zaživi selo“ uručila nagrade najboljim, pobjenicima likovnog konkursa za učenike osnovnih škola gradskog i seoskog područja na temu "Vozači štite životnu sredinu".

Na konkurs koji je bio otvoren od 6. marta do 5. aprila pristiglo je 138 radova razvrstanih u tri kategorije. U prvoj su bili učenici od I do III razreda gdje je pristigao 51 rad, druga od IV do VI razreda sa 74 rada i treća kategorija od VII do IX razreda sa ukupno 13 radova. Na osnovu teme konkursa, kreativnosti, prepoznatog talenta i tehnike radova tročlani žiri u sastavu Aleksandar Ostojić akademski slikar i direktor JU Galerija „Vitomir Srbljanović“,Aleksandra Aranitović akademska slikarka, i Dijana Knežević ispred NVO odabrao je po jedan najbolji rad u svakoj od kategorija i nagradio biciklom, a 16 radova iz sve tri kategorije izdvojio i uručio im zahvalnice.

da zaživi selo
foto: NVO Da zaživi selo

Najbolje radove nacrtale su Maša Cupara u I kategoriji iz OŠ „Ristan Pavlović“, Katarina Kljajević u II kategoriji iz OŠ „Dušan Ivović“ iz Kosanice i Anastasija Jašović u III kategoriji iz OŠ „Dusan Ivović“ takođe iz Kosanice.

da zaživi selo
foto: NVO Da zaživi selo

NVO „Da zaživi selo“ posebnu zahvalnost iskazalo je JU Centar za kulturu Pljevlja na ustupljenom prostoru i mogućnosti da se likovni radovi prezentuju posjetiocima, kao i Galeriji „Vitomir Srbljanović“ na saradnji prilikom žiriranja.

Bonus video: