Uz prave vrijednosti do sjajnih rezultata

Vrijednost kompanije ogleda se u zaposlenima

19449 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Domaća trgovina
Foto: Domaća trgovina

Najznačajniji faktor u svakom maloprodajnom lancu su zaposleni. U mreži od 63 Aroma, City i Conto marketa širom Crne Gore, veliku odgovornost nose baš oni koji su rasli zajedno sa kompanijom, njegujući višegodišnji ljubazan odnos prema kupcima i partnerima. Ta odgovornost je neprocjenjiva, „upakovana“ u prijatno iskustvo, već godinama njegovana i ne može se izmjeriti.

Domaća trgovina
foto: Domaća trgovina

Prije 14 godina Aleksandra Medojević počela je svoju karijeru kao referent u Domaćoj trgovini, a danas je direktorica sektora upravljanja robnim kategorijama. Kroz razvojni put u karijeri su je vodile mnoge vrijednosti koje dijeli sa kompanijskim i zato kaže:

„Integritet i pravičnost su nam važni. Kada su naša djela u skladu sa našim riječima, imamo šta da ponudimo našim potrošačima“, naglašava Medojević.

U Domaćoj trgovini znaju da su vrijednosti poput odgovornosti, integriteta, saradnje, hrabrosti, timskog rada, temelj njihovog poslovanja, a zaposleni žive te vrijednosti svaki dan nižući uspjehe.

Domaća trgovina
foto: Domaća trgovina

Najbolji pokazatelj kako ove vrijednosti doprinose uspjehu je lični i profesionalni razvoj zaposlenih, a među njima se nalazi i Marina Ćalić koja je počela kao kasirka, a danas je regionalni menadžer i sa osmijehom potvrđuje da posvećenost vodi do rezultata:

„Nas ima više od hiljadu. Kada podržavamo jedni druge, zajedno ostvarujemo nevjerovatne rezultate. Sa bilo koje pozicije da startujete, ako ste dobar timski igrač – kod nas sigurno napredujete“.

Da bi se jedna kompanija razvijala i rasla potrebno je povjerenje koje se gradi kroz toplu riječ, iskren osmijeh, kvalitet, ali i kroz trud zaposlenih da se postigne što bolji poslovni rezultat na obostrano zadovoljstvo. Svaki dan, uz zajednički plan, garantuje da svako može da pronađe svoje mjesto u timu, jer pravi timski duh donosi najbolje rezultate.

Domaća trgovina
foto: Domaća trgovina

Kada je Novica Vojinović, dobio posao magacionera prije mnogo godina, nije znao da će njegov trud i rad biti prepoznat u Domaćoj trgovini i da će imati privilegiju da napreduje. Danas je na poziciji senior menadžera robnih kategorija i smatra da pozitivan stav vodi ka dobrim rezultatima:

„Optimizam mi je pomagao da napredujem u karijeri, optimizam dijelimo i sa našim potrošačima”, objašnjava Vojinović.

Domaća trgovina
foto: Domaća trgovina

Kada se kompanija i zaposleni prepoznaju i započnu dobru saradnju punu razumijevanja i podrške i pozitivan rezultat bude vidljiv vrlo brzo. Ratko Drobnjak je takođe kao Novica bio na poziciji magacionera, ali je kompanija prepoznala u njemu nešto više i dala mu ,,vjetar u leđa” da napreduje, zato je danas Ratko na poziciji regionalnog menadžera zahvaljujući svom radu, predanosti i vještinama.

Ratko ističe: „Svaka velika i dobro organizovana kompanija ima i dobro organizovane zalihe vrijednosti koje poštujemo. Tako i kod nas. Optimizam, hrabrost, odgovornost, timski rad, pravičnost i integritet, svega imamo u velikim količinama. Zato ste kod nas uvijek dobrodošli“, potvrđuje Drobnjak.

U Domaćoj trgovini vlada iskreno mišljenje, iznose se ideje, ali i kritike, postoji podrška i posvećenost. Ulaže se u mlade ljude, u njihovu stručnost i daje im se prilika. Njegujući kompanijske vrijednosti zajedno postižemo kvalitet, a taj kvalitet oslikava se u svim segmentima našeg poslovanja. Na aromamarketi.me možete više saznati o jedinstvenim vrijednostima koje imaju zaposleni u Domaćoj trgovini.