Kolarević gradi u Dobroti

Nova gradska uprava izdala je Kolarevićevoj kompaniji uslove, kao prvi papir u proceduri dobijanja građevinske dozvole
337 pregleda 7 komentar(a)
Dobrota, Foto: Arhiva Vijesti
Dobrota, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 31.07.2017. 05:56h

Opština Kotor, njen Sekretarijat za urbanizam, građevinarstvo i prostorno planiranje izdalo je Urbanističko tehničke uslove kompaniji "Sublime development" Edina Kolarevića, sestrića lidera Demokratske partije socijalista Mila Đukanovića kojim je previđena gradnje više objekata u Dobroti.

U Kolarevićevoj kompaniji zbog duga od tri miliona eura, krajem 2014. uveden je stečaj, a više puta raspisivan javni poziv za prodaju imovine, među kojom se nalaze upravo i zemljišni kompleks u Dobroti.

Nova gradska uprava pozivajući se na izmjene i dopune Detaljnog urbanističkog plana "Dobrota" početkom maja, izdala je podgoričkoj kompaniji UT uslove, kao prvi papir u proceduri dobijanja građevinske dozvole.

Kolarevićeva firma zatražila je da joj se kaže, šta je na urbanističkoj parceli od ukupno 2.742 kvadrata u Dobroti moguće graditi.

"S obzirom da je površina urbanističke parcele veća od 2.000 kvadrata dozvoljena je gradnja dva ili više objekata, tako da zadovoljavaju planirane urbanističke parametre i da su u skladu sa pravilima gradnja koja su definisana planom“, navodi se u izdatim UT uslovima.

Budući objekti su za stanovanje, a dozvoljene djelatnosti koje se mogu planirati u okviru stambene namjene su trgovina, uslužno zanatstvo, poput pekare poslastičarnice, obućarske radnje..., ugostiteljstvo kao što su pansioni, restorani , taverne..., socijalna zaštita, kultura.

Inače, zemljišne parcele na kojima je planirana gradnja i dalje se nalaze pod teretom Crnogorske komercijalne banke, na ime kredita od 2,8 miliona eura uzetog prije sedam godina.

Prilikom uvođenja stečaja, upravi je pristiglo bilo 14 prijava na ime potraživanja, od kojih su najveće od strane banke i Opštine Kotor, na ime neizmirenih komunalija.

Bonus video: