Opština Nikšić donirala Opštoj bolnici 30 hiljada eura za nabavku rendgen aparata

"Do sada smo se snalazili uz pomoć Specijalne bolnice u Brezoviku, ali naši pacijenti ni u jednom trenutku nijesu bili ugroženi. Sada će, zahvaljujući Opštini Nikšić, imati na raspolaganju digitalni mobilni rendgen aparat...", kazala je direktorica Opšte bolnice

6979 pregleda 4 komentar(a)
Sa dodjele donacije, Foto: Opština Nikšić
Sa dodjele donacije, Foto: Opština Nikšić

Predsjednik Opštine Nikšić, Marko Kovačević, uručio je vrijednu donaciju nikšićkoj Opštoj bolnici u iznosu od 30 hiljada eura za nabavku digitalnog mobilnog rendgen aparata.

Prema riječima direktorice Bolnice, dr Dušanke Milatović Perović, donacija je više nego dobrodošla imajući u vidu da je postojeći rendgen u kvaru.

"Do sada smo se snalazili uz pomoć Specijalne bolnice u Brezoviku, ali naši pacijenti ni u jednom trenutku nijesu bili ugroženi. Sada će, zahvaljujući Opštini Nikšić, imati na raspolaganju digitalni mobilni rendgen aparat, a mi smo uvijek tu da našim pacijentima pomognemo i da se javimo, kad je nevolja, onome ko je raspoložen da pomogne“, kazala je direktorica Opšte bolnice.

Kovačević je istakao da je i lokalnoj upravi i Opštoj bolnici „građanin centar“ njihovog djelovanja, kao i da su, kao lokalna uprava, najbliži Bolnici i da su u „stanju da najbrže reaguju“, iako stvari nijesu iz njihove nadležnosti.

"I sami znati koliko je teško proći kroz sve procedure, a ovo je jedna promptna potreba građana Nikšića i jedan vid javnog interesa. Na ovaj način mi pomažemo ne samo Opštoj bonici, da tehnički bude opremljena, nego i na najdirentniji način našim sugrađanima kojima je pomoć neophodna i kojima su usluge ovog aparata potrebne“, kazao je Kovačević.

Istakao je da sa Ministarstvom zdravlja imaju odličnu saradnju, kao i da znaju da resorno ministarstvo za zdravstvene ustanove vpriprema značajne projekte i da će izdvojiti velika sredstva.

Bonus video: