Predsezonske cijene karata za žičaru „Kotor–Lovćen“

U periodu od 1. do 26. maja, posjetioci žičare „Kotor–Lovćen“ mogu uživati u vožnji i spektakularnom pogledu po predsezonskim cijenama karata.

19323 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Žičara Kotor Lovćen
Foto: Žičara Kotor Lovćen

Tokom navedenog perioda, cijena povratne karte za odrasle osobe biće 18,00 eura, dok će cijena vožnje u jednom pravcu iznositi 10,00 eura. Cijena povratne karte za djecu je 8,00 eura, odnosno 5,00 eura za vožnju u jednom smjeru. Posebna cijena do 26. maja biće dostupna za OSI i to 8,00 eura za povratnu kartu ili 5,00 eura za vožnju u jednom pravcu.

Žičara Kotor Lovćen
foto: Žičara Kotor Lovćen

„Početak rada žičare „Kotor–Lovćen“ najavljujemo predsezonskom cjenovnom ponudom. Napomenuo bih da smo predano radili i na dodatnim sadržajima koji će tokom sezone biti dostupni svim našim posjetiocima. Vjerujem da ćemo na taj način opravdati prošlogodišnje utiske putnika iz svih krajeva svijeta koji su vožnju žičarom i boravak u okviru kompleksa ocijenili kao jedinstveno iskustvo u otkrivanju ljepota Crne Gore“, istakao je Marko Cus, izvršni direktor žičare „Kotor–Lovćen“.

Predsezonska cijena karata je predviđena i za Alpine Coaster, jedinu atrakciju ovog tipa u Crnoj Gori. Do 26. maja, po cijeni od 6,00 eura, posjetioci će moći isprobati uzbudljivu vožnju na Alpine Coaster-u čija trasa se dijelom spušta niz lovćenske litice i pruža veličanstveni pogled na Bokokotorski zaliv. Maksimalna brzina je 40km/h, a Alpina Coaster posjeduje sve neophodne međunarodne sertifikate sigurnosti.

žičara Kotor-Lovćen
foto: Žičara Kotor-Lovćen

Trasa žičare „Kotor–Lovćen“ polazi od Duba, koji se nalazi na teritoriji opštine Kotor i vodi do lokaliteta Kuk na planini Lovćen, na 1.348m nadmorske visine. Projektovani kapacitet žičare je 48 gondola na nivou od 1.200 putnika po satu, dok je vrijeme putovanja od stanice Dub do stanice Kuk nepunih 11 minuta.

Žičara Kotor Lovćen
foto: Žičara Kotor Lovćen

Žičara „Kotor–Lovćen“ je kapitalni turistički infrastrukturni projekat koji je realizovao konzorcijum Novi Volvox–LEITNER“. LEITNER je italijanska i vodeća svjetska kompanija za proizvodnju i ugradnju „ropeway“ transportnih sistema koja je osnovana 1888. godine. Svi njihovi projekti, uključujući i žičaru „Kotor–Lovćen“, zahtijevaju poštovanje najstrožih međunarodnih protokola koji garantuju sigurnost i udobnost.

Sve dodatne informacije o žičari „Kotor–Lovćen“ dostupne su na veb-sajtu i na zvaničnim nalozima društvenih mreža: Facebook / Instagram.

Vidimo se na vrhu!