Ministarstvo prosvjete: Odluka o izboru direktora je konačna i zakonita, razumijemo nezadovoljstvo Mijović

Žalimo zbog upornih pokušaja da se prije sudske odluke stvori atmosfera u kojoj bi Ministarstvu bila nametnuta uloga "konspirativne" strane, koja nam ni po čemu ne pripada", kazali su iz Ministarstva prosvjete
115 pregleda 2 komentar(a)
Damir Šehović, Foto: Gov.me/B.Ćupić
Damir Šehović, Foto: Gov.me/B.Ćupić
Ažurirano: 30.07.2017. 17:42h

Odluka o izboru direktora predškolske ustanove "Đina Vrbica" je konačna i zakonita, o čemu će uostalom sad suditi nadležni organi, saopšteno je danas iz Ministarstva prosvjete.

Oni su reagovali povodom današnje izjave Milene Mijović, donedavne vršiteljke dužnosti i kandidatkinje za direktoricu predškolske ustanove "Đina Vrbica" koja je kazala da je "Ministarstvo prosvjete još jednom pokušalo da obmane javnost i da je diskredituje".

"Kako je pokrenut sudski postupak, cijenimo nesvrsishodnim pojašnjavanje pitanja u vezi sa dostavnicama - povratnicama i svakim pojedinačnim dokumentom putem medija. Razumijemo nezadovoljstvo gospođe Mijović zbog toga što nije izabrana na mjesto direktora, ali to ne mijenja nesporne i lako dokazive činjenice. Te činjenice će biti izložene nadležnom sudu, jer Ministarstvo prosvjete za takvu vrstu polemike sa kandidatima koji nijesu izabrani na neku poziciju niti ima vremena, niti želje da u njoj učestvuje. Žalimo pak zbog upornih pokušaja da se prije sudske odluke stvori atmosfera u kojoj bi Ministarstvu bila nametnuta uloga "konspirativne" strane, koja nam ni po čemu ne pripada", kazali su iz Ministarstva prosvjete.

Mijović je 27. jula podnijela Osnovnom sudu tužbu protiv Ministarstva prosvjete zbog diskriminacije prilikom odlučivanja o izboru direktora.

Iz Ministarstva, međutim, tvrde da u postupku imenovanja direktora, gdje je Mijović bila zainteresovana, nije bilo političke ili druge diskriminacije.

Ministar prosvjete Damir Šehović imenovao je početkom jula Vuka Stanišića za novog direktora ustanove, koja je ove godine upisala preko 4.000 mališana. Iz Ministarstva je ranije saopšteno da je odluka ministra zakonita i konačna, iako je Upravni odbor tražio da preispita odluku.

Bonus video: