Vojinović: Kukavički napad na novinarku TV Vijesti

"Posljednjih dana, otkako su krenula hapšenja najviših policijskih funkcionera, perjanica kriminalnih klanova i finansijera Demokratske partije socijalista, DPS pokazuje svoje pravo lice autokrata i lažnih boraca za demokratiju i vladavinu prava", rekla je poslanica Demokrata

6477 pregleda 5 komentar(a)
Vojinović, Foto: Demokratska Crna Gora
Vojinović, Foto: Demokratska Crna Gora

Demokratska Crna Gora osudila je napad na novinarku TV Vijesti Alisu Hajdarpašić u Bijelom Polju.

"U ime slobode medija i demokratskih vrijednosti, osuđujemo napad, omalovažavanje i onemogućavanje rada novinarki TV Vijesti koje je učinila grupica ljudi, podstrekivana od strane visokih funkcionera Demokratske partije socijalista u Bijelom Polju. Posljednjih dana, otkako su krenula hapšenja najviših policijskih funkcionera, perjanica kriminalnih klanova i finansijera Demokratske partije socijalista, DPS pokazuje svoje pravo lice autokrata i lažnih boraca za demokratiju i vladavinu prava", saopštila je poslanica Demokrata Anđela Vojinović.

"Kukavički čin napada na jednu ženu koja je samo obavljala svoj posao u javnom interesu, predstavlja diskriminatorno i duboko neprihvatljivo ponašanje koje zahtijeva odlučnu reakciju nadležnih institucija, kako bi se osigurala bezbjednost novinara i kako bi im se omogućilo da obavljaju svoj posao bez straha od represije i nasilja. Pružamo snažnu podršku novinarki koja je bila žrtva napada, kao i svim novinarima koji hrabro nastavljaju da obavljaju svoj posao uprkos pretnjama i pritiscima. Njihov rad je od vitalnog značaja za naše društvo i mi stojimo uz njih u borbi za slobodu medija, demokratiju i ljudska prava", navodi se u saopštenju.

Bonus video: