Počela sanacija klizišta na glavnoj saobraćajnici u Župi nikšićkoj

"Sanacija klizišta je samo mali dio onoga što se na glavnoj saobraćajnici mora odraditi. Sekretarijat za inspekcijski nadzor je konstatovao da put nije bezbjedan za saobraćaj"
56 pregleda 0 komentar(a)
Župa nikšićka saobraćajnica, Foto: MZ Župa
Župa nikšićka saobraćajnica, Foto: MZ Župa
Ažurirano: 30.07.2017. 07:16h

U nikšićkoj Župi počela je sanacija klizišta na glavnoj saobraćajnici, u selu Liverovići, a radove finansira firma "Uniprom metali".

"Sanacija klizišta je samo mali dio onoga što se na glavnoj saobraćajnici mora odraditi. Sekretarijat za inspekcijski nadzor je konstatovao da put nije bezbjedan za saobraćaj. U toku je rad komisije koja ce donijeti predloge radova na glavnoj saobraćajnici koja je Župljanima jedini izlaz u svijet”, kazao je predsjednik MZ Župa Dragoljub Radulović.

On je kazao da daju punu podršku predsjedniku Opštine Veselinu Grboviću u zahtjevu da Nikšić dobije sredstva od koncesija na jezera, jer i MZ Župa traži da sredstva od koncesija na rudu budu usmjerena na projekte u pomenutoj Mjesnoj zajednici.

"Ta sredstva posebno treba usmjeriti na putnu infrastrukturu po selima koja je do mnogih kuća u katastrofalnom stanju. Da se u Župu godinama nijesu rješavali najprioritetniji problemi potvrdio je u nedavnoj izjavi potpredsjednik Opštine Dragan Perović koji je kazao da se u našu MZ nije ulagalo zadnjih sto godina. Svi naši zahtjevi su hitni, pa je sigurno da sto godina nećemo čekati", poručio je Radulović.

Bonus video: