Donacija insulina za bolesnike u Šavniku

"Kao i svih prethodnih godina, a 23. se bliži kraju, nastojimo na razne načine da pomognemo onima kojima je pomoć neophodna. Nadamo se da ovom prilikom pomažemo i mještanima Šavnika“, stoji u saopštenju koje je potpisao Domagoj Žarković

3013 pregleda 0 komentar(a)
Foto: CDRP
Foto: CDRP

Crnogorsko društvo za borbu protiv raka (CDPR) poklonilo je Zdravstvenoj stanici u Šavniku, koja pripada nikšićkom Domu zdravlja, dobijene kutije Insuman Basal Solostar - insulina, proteinskog hormona koji služi za regulaciju šećera u krvi, te metabolizam ugljenih-hidrata i masti u tijelu, kako bi ih dobili oni kojima je u terapiji protiv dijabetesa potreban.

„Donacija je predata dr Sanji Bušaj, jedinoj ljekarki koja radi u šavničkoj Zdravstvenoj stanici, kako bi ih distribuirala onima kojima je lijek trenutno neophodan, a nisu u mogućnosti da dođu do njega. Kao i svih prethodnih godina, a 23. se bliži kraju, nastojimo na razne načine da pomognemo onima kojima je pomoć neophodna. Nadamo se da ovom prilikom pomažemo i mještanima Šavnika“, stoji u saopštenju koje je potpisao Domagoj Žarković.

Zdravstvenoj stanici u Šavniku pripadaju i dvije terenske ambulante, Bukovica i Boan.

Bonus video: