Jovanović za slučaj vrtića krivi pokojnog Kuljaču i tadašnji DPS

"Ugovor o razmjeni su potpisali tadašnji ministar Sreten Škuletić i predsjednik Opštine Rajko Kuljača. Smatramo da je ovim zaključen štetan posao zarad nekog privatnog investitora", saopštio je nosilac izborne liste "Budva naš grad"

8057 pregleda 29 reakcija 29 komentar(a)
Nikola Jovanović, Foto: Budva naš grad
Nikola Jovanović, Foto: Budva naš grad

Nosilac izborne liste “Budva naš grad", Nikola Jovanović saopštio je da je Opština Budva poništila rješenje o zauzimanju javne površine vrtića JPU “Ljubica V. Jovanović Maše”.

"Ovom prilikom obavještavamo javnost da je Glavni administrator Opštine Budva usvojio žalbu izjavljenu na rješenje kojim se zauzima dio katastarske parcele 2391/1 KO Budva a odnosi se na javnu površinu. Rješenje je poništeno iz razloga što Javnoj prosvjetnoj ustanovi, kao stranci u postupku koja ima osnovani pravni interes, nije omogućeno da učestvuje u postupku i time zaštiti svoj pravni interes zbog čega je rješenje donijeto uz kršenje materijalnih i procesnih prava.

Imajući u vidu navedeno, investitor koji se nalazi u neposrednoj blizini vrtića neće moći da zauzme javnu površinu na katastarskoj parceli 2391/1 KO Budva u površini od 137m2", napisao je na svom Facebook profilu Jovanović.

Donošenjem ovog rješenja, kako je naveo, investitor je u obavezi da ukloni postavljenu ogradu, kao i da se u budućem periodu uzdržava od bilo kakvog zauzimanja ili uzurpacije javne površine, na koji način je Opština Budva zaštitila interese vrtića i izašla u susret opravdanom zahtjevu roditelja.

“Ovom prilikom želimo da podsjetimo da se radi o naslijeđenom problemu iz 2008. kada je opštinom upravljao DPS za čije vrijeme je donijeta štetna odluka o razmjeni nepokretnosti, pa je tako parcela vrtića razmijenjena sa Ministarstvom prosvjete i nauke čime je faktički vrtić izmješten sa ovog lokaliteta. Ugovor o razmjeni su potpisali tadašnji ministar Sreten Škuletić i predsjednik Opštine Rajko Kuljača. Smatramo da je ovim zaključen štetan posao zarad nekog privatnog investitora u prethodnom periodu, zbog čega smo u postupku donošenja prostornog urbanističkog plana Budva od nadležnog ministarstva planiranja prostora zahtijevali da se na ovim parcelama izvrši prenamjena prostora. Sve nadležne službe i Sekretarijati Opštine Budva će u narednom period posebno pratiti aktivnosti po ovom pitanju, kao i provjeravati stanje na terenu kako se ne bi desilo da prava naših najmlađih sugrađana budu ugrožena ili povrijeđena", zaključio je on.

Bonus video: