Uprava podnijela više prijava i procesuirala više osoba zbog šumskih krađa

„Nastavljamo našu uspješnu borbu protiv šumokradica, jer više nijedno bespravno posječeno stablo ne smije proći nekažnjeno. Poručujem da je kraj bezakonju i krađi u šumama i da ćemo braniti i odbraniti crnogorske šume od onih koji žele da ih unište,“ istakao je Rajković

4895 pregleda 9 komentar(a)
Foto: Uprava za gazdovanje šumama i lovištima
Foto: Uprava za gazdovanje šumama i lovištima

Uprava za gazdovanje šumama i lovištima saopštila je da su podnijeli više prijava i procesuirali više osoba zbog šumskih krađa.

"Intenzivirane i iznenadne kontrole terena, nastavile su da daju odlične rezultate u borbi protiv šumokradica, što predstavlja dodatni podsticaj da u narednom periodu nastavimo još jače", navodi se u saopštenju.

"Naime, zajedničkom uspješnom akcijom službenika PJ Bijelo Polje Uprave za gazdovanje šumama i lovištima i službenika Uprave policije, ovih dana su otkrivene dvije bespravne sječe i privremeno oduzete određene količine bespravno posječenog drveta, za koje lica nisu posjedovala valjanu dokumentaciju.

"Nakon toga, u novoj uspješnoj akciji naših službenika sa službenicima Uprave policije, koja je sprovedena dana 06. maja 2024. godine u PJ Bijelo Polje, od drugog lica privremeno je oduzeta određena količina hrastovog drveta u metricama, za koje takođe osumnjičeno lice nije posjedovalo nikakvu dokumentaciju. Dodatnim provjerama utvrđeno je da oduzeta drva potiču iz državne, neuređene šume u mjestu Veliki ravan.

Takođe, službenici PJ Kolašin uspješno su otkrili dvije bespravne sječe i to u GJ 'Rečinska Rijeka –Vranještica' i GJ 'Mušovića Rijeka'. Tokom kontrole terena, rejonski čuvar šuma otkrio je u GJ 'Rečinska Rijeka –Vranještica' bespravnu sječu 37 bukovih stabala, a u GJ 'Mušovića Rijeka' bespravnu sječu 53 stabla bukve, utvrđen je identitet počinilaca i Osnovnom državnom tužilaštvu u Kolašinu predata krivična prijava sa pratećom dokumentacijom na dalje postupanje", navodi se u saopštenju.

Vršilac dužnosti direktora Uprave za gazdovanje šumama i lovištima Miloš Rajković pozdravio je "predan rad službenika PJ Bijelo Polje i PJ Kolašin" i istakao da će ovakve akcije biti svakodnevne.

„Nastavljamo našu uspješnu borbu protiv šumokradica, jer više nijedno bespravno posječeno stablo ne smije proći nekažnjeno. Poručujem da je kraj bezakonju i krađi u šumama i da ćemo braniti i odbraniti crnogorske šume od onih koji žele da ih unište,“ istakao je Rajković.

On je poručio da je nezakonito korišćenje našeg najvrednijeg resursa prošlost i da će se kroz zajedničke akcije sa Upravom policije sigurno uspješno iskorijeniti bespravne aktivnosti.

Bonus video: