Marković u Plužinama: Vlada hoće da doprinosi realizaciji razvojnih ciljeva opštine

Osvrćući se na turističke potencijale, predstavnici Opštine su ukazali na aktivnosti koje se odnose prije svega na rafting i istakli značaj stavljanja u funkciju hotela kako bi turisti imali mogućnosti da se duže zadrže na tom području
0 komentar(a)
Duško Marković, Plužine, Foto: Gov.me/S. Matić
Duško Marković, Plužine, Foto: Gov.me/S. Matić
Ažurirano: 28.07.2017. 16:24h

Plužine su opština sa ozbiljnim resursima i gdje se uz ne velika ulaganja mogu ostvariti značajni benefiti, kako za stanovništvo tog kraja tako i za državu, ocijenio je predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković na sastanku sa predsjednikom Opštine Mijuškom Bajagićem, predsjednikom Skupštine opštine Milutinom Cicmilom, glavnim administratorom Vladimirom Kneževićem i direktorom Regionalnog parka „Piva“ Slobodanom Delićem organizovanog povodom Dana opštine Plužine.

Marković je istakao da Vlada želi da u saradnji sa lokalnom vlašću doprinosi realizaciji razvojnih i programskih ciljeva opštine i čestitao praznik rukovostvu lokalne samouprave i građanima.

Kako navode iz Vlade, na sastanku je razgovarano o problemima koji guše dinamičniji razvoj opštine, a koji se odnose na bolje iskorišćavanje vodnog i drvnog potencijala, valorizaciju turističkih mogućnosti i pospješivanje poljoprivredne proizvodnje. Predstavnici Opštine Plužine su, dodaju, ukazali i na probleme koje imaju u funkcionisanju Regionalnog parka Piva, pa je ocijenjeno da je funkcionisanje unutar takvih područja važno urediti zakonom.

"Čelnici Plužina su ukazali i na neophodnost efikasnijeg izvršavanja obaveza od strane Elektroprivrede Crne Gore prema opštini i istakli značaj daljeg unaprjeđenja putne inftrastrukture, kako u gradu tako i u seoskim područjima. Osvrćući se na turističke potencijale, predstavnici Opštine su ukazali na aktivnosti koje se odnose prije svega na rafting i istakli značaj stavljanja u funkciju hotela kako bi turisti imali mogućnosti da se duže zadrže na tom području," stoji u saopštenju Vlade.

Razgovarano je, dodaju, i o lokalnim finansijama, te potrebi promjene kriterijuma za korišćenje sredstava iz Egalizacionog fonda.

"Premijer Marković je rekao da očekuje da će novim Zakonom o finansiranju lokalnih samouprava, na kojem radi Ministarstvo finansija, biti unaprijeđeno stanje u ovoj oblasti," zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: