Herceg Novi: U planu gradnja vodovodne i putne infrastrukture na Luštici

Predsjednik Opštine Stevan Katić poručio je da će do kraja godine biti gotova projektna dokumentacija, da bi se tokom naredne godine krenulo u realizaciju planova izgradnje vodovodne i putne mreže
156 pregleda 1 komentar(a)
Luštica, Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Luštica, Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 28.07.2017. 14:39h

Rukovodstvo Opštine Herceg Novi danas je upoznalo predstavnike investitora sa poluostrva Luštica sa idejnim projektom vodovoda na Luštici, a razgovaralo se i o novoj saobraćajnici, za koju je urađen idejni projekat nakon što je geodetski snimljena kompletna trasa, saopšteno je iz lokalne uprave.

Predsjednik Opštine Stevan Katić, predsjednik Skupštine opštine Miloš Bigović i potpredsjednici Danijela Đurović i Miloš Konjević sa saradnicima razgovarali su sa predstavnicima kompanija „Nord star“, „Tenth Planet“, „Mocon Investment“, „NBA Adriatic“ i „Signature Investment Montenegro“, sa željom za dobrom saradnjom na rješavanju infrastrukturnih problema na Luštici.

Predstavnike investitora najviše su zanimali podaci o finansijskoj konstrukciji izgradnje putne i vodovodne infrastrukture, usklađenost sa aktima višeg reda, kao i o rokovima za realizaciju planova.

Predsjednik Opštine Stevan Katić poručio je da će do kraja godine biti gotova projektna dokumentacija, da bi se tokom naredne godine krenulo u realizaciju planova izgradnje vodovodne i putne mreže. Najavljeno je da će, nakon usvajanja projektne dokumentacije, uslijediti novi sastanak sa predstavnicima investitora, kako bi utvrdili modele finansiranja projekata.

Bonus video: