EPCG donirala bolnici u Pljevljima 50.000 eura za poboljšanje uslova rada

"Novac će biti utrošen za nabavke aparata za EEG (elektroencefalografiju) čime ce se dijagnostika i kontrola pacijenata sa dijagnozom epilepsije i poremećaja svijesti po prvi put moći obaviti u našoj ustanovi. Obuka dva medicinska tehničara koji će rukovati aparatom je već u toku u Kliničkom centru Crne Gore, a Opšta bolnica Pljevlja dobija i prvi put subspecijalistu epileptologa”, kazao je direktor Opšte bolnice u Pljevljima Saša Grbović

6030 pregleda 5 komentar(a)
EPCG (Ilustracija), Foto: EPCG
EPCG (Ilustracija), Foto: EPCG

Elektroprivreda Nikšić donirala je Opštoj bolnici Pljevlja 50.000 eura za poboljšanje uslova rada. Ugovor o donaciji danas su u sjedištu EPCG u Nikšiću potpisali izvršni direktor kompanije Ivan Bulatović i direktor Opšte bolnice u Pljevljima Saša Grbović.

"Novac će biti utrošen za nabavke aparata za EEG (elektroencefalografiju) čime ce se dijagnostika i kontrola pacijenata sa dijagnozom epilepsije i poremećaja svijesti po prvi put moći obaviti u našoj ustanovi. Obuka dva medicinska tehničara koji će rukovati aparatom je već u toku u Kliničkom centru Crne Gore, a Opšta bolnica Pljevlja dobija i prvi put subspecijalistu epileptologa”, kazao je direktor Opšte bolnice u Pljevljima Saša Grbović.

Ostatak novca biće utrošen za nabavku uređaja za endoskopsku hirurgiju paranazalnih šupljina (sinusa) čime će se dijapazon usluga službe za ORL (uho, grlo, nos) uz već potpisan ugovor o nabavci Videohead impuls testa, značajno proširiti.

“Za tu službu u toku ove godine iz ove donacije i prethodno pomenutog VHIT utrošeno je oko 45 000 eura”, rekao je Grbović.

Bonus video: