Rakčević: Eksplicitni snimak na pano u Njegoševoj ulici pustili srednjoškolci

On je kazao da se, ranije, dešavalo da srednjoškolci imaju istupe. Dodao je da je slučaj prijavljen nadležnim organima kako se slične situacije ne bi opet desile

28152 pregleda 46 reakcija 46 komentar(a)
Rakčević, Foto: Boris Pejović
Rakčević, Foto: Boris Pejović

Zamjenik gradonačelnice Glavnog grada, Luka Rakčević na današnjoj sjednici Skupštine Glavnog grada je kazao da su eksplicitni snimak, sinoć, na siti lajt panou u Njegoševoj ulici pustili srednjoškolci.

Sporni sadržaj pušten je sinoć na panou koji se nalazi ispred zgrade Glavnog grada.

“Dobili smo informaciju od naših kolega iz Centra za informacioni sistem (CIS) da je grupa od 15 srednjoškolaca u kasnim večernjim satima pristupila samom displeju i da je uspjela da pusti određene video snimke. To je snimljeno od strane nekih lica i, naravno,pušteno u etar i vrlo brzo sanirano. Mislim zaista da nije ništa toliko spektakularno što je vrijedno političke priče...“, ocijenio je Rakčević.

On je "Vijestima" kazao da Ministarstvo turizma, ekologije i održivog razvoja sjevera upravlja LED-om.

Rakčević je dodao da će Glavni grad u saradnji sa tim resorom raditi na slučaju.

On je kazao da se, ranije, dešavalo da srednjoškolci imaju istupe. Dodao je da je slučaj prijavljen nadležnim organima kako se slične situacije ne bi opet desile.

Odbornik DPS-a, Mihailo Anđušić kazao je da to velika bruka za Podgoricu.

Predsjednica Skupštine Glavnog grada Jelena Borovinić Bojović kazala je da je "to što se ispred Opštine desilo skandalozno, grozno i uopšte nije smiješno".

"Nadležni organi će reagovati i već su dijelom reagovali u kontekstu određenja prema tom događaju i pokretanja odgpovarajućih krivičnih postupaka koji su neophodni u ovoj situaciji. Sigurna sam da ovo mišljenje dijele svi odbornici ovog parlamenta, kao i građani Podgorice. Na ovakve situacije se mora odmah reagovati, i oni moraju biti u korijenu zaustavljeni ukoliko želimo da sačuvamo dignitet svih građana i građanki Podgorice", kazala je Borovinić Bojović.

Odornik DPS-a Andrija Klikovac je kazao da vlada potpuno rasulo.

"Direktor Centra Informacionog Sistema (CIS) treba sam da je odgovoran. Da podnese ostavku, a vi svi koji ste ga glasali da ga smijenite zbog ovog incidenta. Jer se tako šalje poruka onima koji dolaze na odgovornost, da treba da je snosi. A ne još da kažemo za njega da je ekspert...", kazao je Klikovac.

Bonus video: