Direktorat o eksplicitnom videu: MERT prijavio policiji zloupotrebu interaktivnog ekrana

Iz MERT-a su, povodom objavljivanja eksplicitnog video sadržaja na interaktivnom ekranu u centru Podgorice, kazali da su iznenađeni činjenicom da su nepoznati počinioci tako zloupotrijeli totem

12041 pregleda 21 reakcija 21 komentar(a)
Vladimir Martinović, ministar turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera, Foto: Đorđe Cmiljanić/Vlada Crne Gore
Vladimir Martinović, ministar turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera, Foto: Đorđe Cmiljanić/Vlada Crne Gore
Ažurirano: 15.05.2024. 16:34h

Ministarstvo turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera (MERT) prijavilo je Upravi policije zloupotrebu interaktivnog ekrana - totema ispred zgrade Glavnog grada, saopštili su iz Direktorata za razvoj turizma i izradu propisa u oblasti turizma.

Iz Direktorata su, povodom objavljivanja eksplicitnog video sadržaja na interaktivnom ekranu u centru Podgorice, kazali da su iznenađeni činjenicom da su nepoznati počinioci tako zloupotrijebili totem.

Kako su naveli, to šteti imidžu njihove i drugih povezanih institucija, kao što je Glavni grad i lokalna turistička organizacija.

U saopštenju se navodi da su, kao institucija nadležna za turizam, kroz nabavku totema imali za cilj promociju destinacije, pružanje pomoći turistima u identifikovanju atraktivniih lokaliteta u Podgorici i u cijeloj Crnoj Gori.

"Ministarstvo je kao odgovorna institucija prijavilo ovaj slučaj Upravi policije, a postupak otkrivanja počinilaca ovog djela je u toku", kaže se u saopštenju.

Kako se dodaje, bez obzira na neugodnost koja se desila, aktivnosti na boljoj zaštiti sadržaja biće sprovedene narednih dana, a totem će biti stavljen u funkciju u najkraćem roku, kako bi imao svoju planiranu funkciju.

Iz Direktorata su rekli da su tri interaktivna ekrana nabavljena kroz projekat „Due Mari – Next Generation Tourism Development“, a u okviru programa INTERREG IPA CBC Italija – Albanija – Crna Gora 2014-2020.

Kako su kazali, osim Podgorice, interaktivni ekran su dobile i lokalne turističke organizacije Kolašina i Bara.

"A u svrhu promocije turističke ponude naše destinacije. Nabavka interaktivnih ekrana je realizovana posredstvom Crossmedia Agency iz Podgorice", kaže se u saopštenju.

Bonus video: