Volonteri INA-CRNA GORA, Evropske omladinske kartice i NVO Gnijezdo organizovali akciju čišćenja javnih površina

Ova akcija je organizovana u okviru Dana dobrih djela koji sprovodi ADP-Zid sa ciljem da se privuče pažnja na važnost očuvanja životne sredine te prikupljanja i reciklaže otpada jer time činimo bolje ne samo za sebe, već i za sve oko nas

11376 pregleda 0 komentar(a)
Foto: INA
Foto: INA

Volonteri kompanije INA-CRNA GORA, Evropske omladinske kartice, NVO Gnijezdo, organizacije Zeleni talas kao i članovi Saveza izviđača Crne Gore, okupili su se u petak 17.05. kako bi očistili područje oko Manastirske ulice u Dajbabama u Podgorici koje je već poznato kao regija sa velikom količinom sitnog otpada.

Ova akcija je organizovana u okviru Dana dobrih djela koji sprovodi ADP-Zid sa ciljem da se privuče pažnja na važnost očuvanja životne sredine te prikupljanja i reciklaže otpada jer time činimo bolje ne samo za sebe, već i za sve oko nas.

„Iznimno mi je drago što smo imali priliku doprinijeti očuvanju okoliša kao i što smo ovu akciju organizirali u suradnji sa našim partnerima čiji volonteri su se pridružili INA timu kako bi ova akcija bila što uspješnija. Čistiji okoliš nije samo pokazatelj vrijednosti jednog društva, već važan korak u napredovanju čitave zajednice. Naša kompanija svjesna je koliko je važno da brinemo o očuvanju okoliša, te ćemo i u narednom periodu nastojati da organizujemo i učestvujemo u ovakvim i sličnim akcijama.“, rekao je Matija Cegledi, izvršni direktor u INI CRNA GORA.

INA promo
foto: INA

“Značaj ovakvih akcija je višestruk, ne samo jer promovišemo aktivizam mladih i podstičemo svijest o važnosti očuvanja životne okoline, već i dajemo priliku mladima da direktno vrate zajednici i time njeguju zdrave vrijednosti poput zajedništva, solidarnosti i brige o svojoj okolini”, istakao je Jugoslav Radović, izvršni direktor NVO Centar za omladinsku edukaciju koja od 2018. implementira projekat Evropske omladinske kartice (EYCA) pod pokroviteljstvom Ministarstva sporta i mladih.

INA promo
foto: INA

“Raduje nas što vidimo da sve veći broj organizacija i kompanija prepoznaje važnost ovakvih akcija i time aktivno doprinosi očuvanju životne sredine, ali i sortiranju i recikliranju otpada. Ponosni smo što je ova akcija okupila veliki broj mladih ljudi, jer duboko vjerujemo da se dobre navike stiču u mladosti i da se time osigurava njihova dugovječnost”, rekla je Jelena Rakčević, programska koordinatorka NVO Gnijezdo.

INA promo
foto: INA

Kompanija INA-CRNA GORA je tokom prošle godine dodatno unaprijedila ponudu svojih premium goriva, te kupci mogu natočiti izvrsna Class Plus Expert goriva koja obezbjeđuju čistiji motor, više snage te manju potrošnju i emisiju CO2.

Pored Class Plus Expert goriva na INA maloprodajnim mjestima uvijek možete napraviti pauzu od puta u Fresh Corner-u uz kremastu kafu ili hrskavi hot dog.

O INA Grupi

INA-CRNA GORA d.o.o Podgorica je društvo sa ograničenom odgovornošću u 100% vlasništvu INA, d.d Zagreb, osnovana 2000. godine.

INA Grupa ima vodeću ulogu u naftnom poslovanju u Hrvatskoj te važnu ulogu u regiji u istraživanju i proizvodnji nafte i plina, preradi nafte te distribuciji nafte i naftnih derivata. Tvrtku čini više ovisnih društava u potpunom ili djelomičnom vlasništvu INA, d.d. Sjedište Grupe nalazi se u Zagrebu, Hrvatska. U području istraživanja i proizvodnje nafte i plina INA danas posluje u Hrvatskoj i Egiptu. Prerada nafte odvija se u Rafineriji nafte Rijeka, dok se na industrijskoj lokaciji u Sisku razvijaju održive alternativne djelatnosti. Regionalna maloprodajna mreža sastoji se od više od 500 maloprodajnih mjesta u Hrvatskoj i susjednim zemljama. INA Grupa članica je MOL Grupe.