Odgovor kluba "Maniro" kolegama iz "Tare i Morače": Prijavili ste nas još u martu

Lazarević je ocijenio da bi u klubu “Tara i Morača” trebalo da prestanu da prozivaju političke partije i klubove koji redovno izmiruju svoje obaveze i da umjesto toga organizuju čišćenje Svinjače i pozabave se izlovljavanje ribe
63 pregleda 0 komentar(a)
Ribari
Ribari
Ažurirano: 27.07.2017. 19:38h

Predsjednik Flaj fišing kluba (FFK) “Maniro” koji gazduje kolašinskim vodama Mile Lazarević, tvrdi da je Sportsko ribolovni klub (SRK) “Tara i Morača” u martu ove godine podnio prijavu direktorici direktorata Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja Dragani Stolici protiv kluba na čijem je čelu.

On je to saopštio reagujući na navode iz SRK “Tara i Morača” da nikada nijesu podnosili prijave protiv kolega iz drugog kluba zbog izlovljavanje ribe.

“Iz tog kluba treba da napomenu da oni nijesu dio Saveza sportsko-ribolovnih organizacija, jer kada su bili njihova članica nijesu bili u stanju da uplate članarinu, nijesu se bavili sportskim aktivnostima i nijesu ništa preuzeli kada je u pitanju očuvanje i zaštita životne sredine i ribljeg fonda, na osnovu čega su i isključeni iz Saveza. Sada se predstavljaju kao neko ko se zalaže za očuvanje ribljeg fonda, ali nažalost činjenice im ne idu u prilog”.

Lazarević je ocijenio da bi u klubu “Tara i Morača” trebalo da prestanu da prozivaju političke partije i klubove koji redovno izmiruju svoje obaveze i da umjesto toga organizuju čišćenje Svinjače i pozabave se izlovljavanje ribe.

“Kolašinskoj javnosti je poznato da su 2013. godine uništili SRK 'Kolašin', nakon čega Ministarstvo nije nikome dalo vode na upravljanje, pa ni njima. Ministarstvo je prepoznalo 'Maniro' kao jedini klub koji je tada ispunjavao uslove i date su nam vode na upravljanje. Naš rad na zaštiti ribljeg fonda je poznat i van granica Crne Gore, kao i naše organizacione sposobnosti, i na osnovu toga smo mi organizatori Svjetskog prvenstva u Fly fishingu 2022”.

Bonus video: