Jakšić Stojanović ukazala na značaj uvođenja dvojezične nastave na svim nivoima obrazovanja

Ministarka prosvjete, nauke i inovacija i v.d. direktorica Direktorata za cjeloživotno učenje na Svjetskom forumu obrazovanja u Londonu

8442 pregleda 7 komentar(a)
Foto: MPNI
Foto: MPNI

Ministarka prosvjete, nauke i inovacija Anđela Jakšić Stojanović učestvovala je na Svjetskom forumu obrazovanja u Londonu i tom prilikom ukazala na značaj procesa internacionalizacije, kao i uvođenja koncepta dvojezične nastave na svim nivoima obrazovanja.

Jakšić Stojanović i vršiteljka dužnosti generalne direktorice Direktorata za cjeloživotno učenje Jasna Jovanović predstavljale su Crnu Goru na forumu održanom 19. do 22. maja.

Na forumu je učestvovalo 1.200 delegata iz 112 zemalja, a glavna tema plenarnih sesija su bile promjene i reforme u obrazovanju, saopštilo je Ministarstvo.

lndn
foto: MPNI

Jakšić Stojanović se obratila i učestvovala u panel sesiji u okviru Svjetskog obrazovnog foruma.

"U panelu koji se odnosio na primjenu vještačke inteligencije u obrazovnom sistemu, ministarka je posebnu pažnju posvetila svim prednostima, ali i potencijalnim izazovima koje prate ovaj proces, predstavljajući obrazovni sistem Crne Gore i sve aktivnosti koje su u prethodnom periodu preduzete kada je u pitanju primjena savremenih ICT tehnologija u obrazovnom sistemu, na svim nivoima", navodi se u saopštenju.

Jakšić Stojanović je imala priliku da razgovara sa ministrima iz oblasti obrazovanja iz više zemalja, a na marginama Foruma su upriličeni i susreti sa resornim ministrima iz Ujedinjenog Kraljevstva, Srbije, Albanije i ostalih država, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: