Humanitarni plivački maraton u Budvi: Od pravoslavne do katoličke crkve Sveti Nikola

Osim humanitarnog dijela, kako je naglasio osnivač maratona Luka Vučković, ovaj maraton simbolizuje zajedništvo koje traje vjekovima uz poštovanje i uvažavanje svih stanovnika Budve

4455 pregleda 60 reakcija 1 komentar(a)
Humanitarni plivački maraton u Budvi, Foto: Promo
Humanitarni plivački maraton u Budvi, Foto: Promo

Dvanaesti humanitarni plivački maraton "Open Water" biće održan u subotu 25.maja pod sloganom "Od Svetog Nikole do Svetog Nikole".

Osnivač humanitarnog maratona i učesnik, stanovnik Starog grada Budva Luka Vučković kazao je da je start maratona zakazan za 11 časova ispred pravoslavne crkve Sveti Nikola koja se nalazi na hridi u Krimovici, a pliva se do katoličke crkve Sveti Nikola na ostrvu Školj naspram Budve.

"Na startu će plivače ispratiti pravoslavno sveštenstvo. Maraton se pliva u dužini od sedam kilometara, i planiran je dolazak oko 13.30 čadova ispred crkve Sveti Nikola na Školju, gdje će plivače dočekati katoličko sveštenstvo, nakon čega će biti priređen zahvalni ručak za učesnike i sve goste. U 11 časova u crkvi Sveti Nikole na Školju biće održana misa, obezbijeđen je prevoz sa Pizane do Školja za sve zainteresovane”, kazao je Vijestima Vučković.

Osim humanitarnog dijela , kako je naglasio, ovaj maraton simbolizuje zajedništvo koje traje vjekovima uz poštovanje i uvažavanje svih stanovnika Budve.

“Maraton se pliva za prikupljanje novčanih sredstava za Dnevni centar za djecu i omladinu sa teškoćama u razvoju 'Biseri' Budva, NVO 'Puževa kućica' i dom starih 'Sveti vid' u Petrovcu. Svi plivači plivaju na svoju odgovornost. Medalje za plivače su izrađene od reciklirane plastike kako bi ukazali na očuvanje životne sredine”, naglasio je Vučković.

Učesnici maratona su Milija Bulatović, Luka Vučković, Vuk Raković , Dragan Mihaljević, Dragan Vukadinović, Dragan Jovanović, Goran Nedović, Krsto Proroković, Petar Milić, Uroš Vujović, Ruben Vergara, Peggy Osterman, Tanja Mitrović, Dušan Dapčević i Vladimir Stevović Trenerje Luka Zenović , ljekari su Bogdan Lažetić, Selma Kasamović, medicinska sestra Ana Lopičić farmaceuti Marija Duletić, Ivana Koprivica, dok du pratnja Zano Vučković, Zoran Drakulić, Rajko Kuzman, Željko Dapčević, Miso Vukoje, Vladimir Duletić, Andrijano Seli, Mićko Vejnović, Aleksandrar Jovanović, Vanja Smailagić.

Bonus video: