Tivat poslije više od sedam sati dobio struju

Ekipe CEDIS-a postepeno puštale napajanje

27106 pregleda 15 komentar(a)
Foto: Siniša Luković
Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 24.05.2024. 21:03h

Nakon više od sedam sati prekida u snabdijevanju električnom energijom, Tivat je nešto poslije 20 časova, ponovno dobio struju.

Ekipe CEDIS-a i Elektrodistribucije Tivat postepeno su napajanje ponovno puštali pojedinim djelovima grada pri čemu je ipak, zbog velikog opterećenja na mreži, opet dolazilo do kraćih ispada.

Krivac za to što su Tivćani više sati bili bez struje a ovdašnji privrednici i ugostitelji imali brojne probleme je građevinska kompanija Gugi commerce iz Budve čiji su radnici grubom nepažnjom, danas oko 13 sati prilikom izvođenja radova na sanaciji puta u Tripovićima, prekinuli glavni 35 kV napojni kabel, iako je ta kompanija prije početka radova dobila od CEDIS-a katastar podzemnih instalacija na tom lokalitetu.

Njihovi radnici nakon incidenta, napustili su lice mjesta, ali je uz pomoć građana i policije koja je o svemu obaviještena, ipak otkriveno ko je uzrokovao problem zbog kojeg su Tivćani bili bez napajanja strujom.

Iz CEDIS-a su tada nezvanično rekli "Vijestima" da se nadaju da će u narednih sat dva otkloniti kvarove.

Tivat probijanje cijevi
foto: Siniša Luković

NE PROPUSTITE

U tivatskom naselju Opatovo na Jadranskoj magistrali danas je došlo i do probijanja cijevi Regionalnog vodovoda koja vodi za Herceg Novi, a koja se koristi samo povremeno tokom ljetnje sezone.

Na lice mjesta izašla je Komunalna inspekcija Opštine Tivat koja je konstatovala da je do oštećenja cijevi došlo prilikom radova koje ovdje izvodi firma "Gugi Comerc" iz Budve.

Tivat
foto: Radio Tivat

Komunalna inspekcija je utvrdila da "Gugi Comerc" ima dozvolu za izvođenje radova koju mu je izdala Uprava za saobraćaj iz Podgorice.

Na teren su izlazili i službenici tivatskog Vodovoda i kanalizacije, a o havariji su obavješteni iz Regionalnog vodovoda.

Bonus video: