Danima bez vode u Račicama

Iz podgoričkog Vodovoda kazali da će do popravke kvara biti obezbijeđene zalihe u rezervoarima

26241 pregleda 11 komentar(a)
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Mještani naselja Račice danima su bez vodosnabdijevanja, a, kako tvrde, nadležne institucije im ne daju konkretne informacije o tome kada će problem biti riješen.

Međutim, iz podgoričkog Vodovoda i kanalizacije ističu da su se uredno odazvali na sve pozive mještana tog naselja, dodajući da je potrebno ugraditi jaču pumpu kojom se voda iz pravca magistrale pumpa u rezvoar u naselju.

Stanovnici Račica “Vijestima” su kazali da nadležno gradsko preduzeće zovu danima, i da im “stalno daju drugačije odgovore u odnosu na problem koji su prijavili”.

“Prvo nam kažu da je crkla pumpa i da će je popraviti. Onda nam govore da su pumpe stigle, ali da čekaju carinjenje. Pa su cijevi problem. Zadnjih 10 dana nemamo vode, a tako ne možemo funkcionisati. Higijenski uslovi su ravni pojasu Gaze”, kazali su mještani Račica.

Iz Vodovoda, u odgovorima na pitanja “Vijesti”, naglašavaju da je riječ o naslijeđenom problemu. To preduzeće je juče saopštilo da je potrošačima, do okončanja postupka nabavke pumpe za vodosbanbdijevanje, obezbijeđeno svakodnevno punjenje rezervoara vodom.

“Naše društvo se, uz milionske dugove, suočava i sa zastarjelom opremom i stanjem na terenu koje često odstupa od pravila struke”, kazali su iz tog preduzeća.

Kazali su da je zbog kvarova na cjevovodu planirana zamjena istog u dužini od oko 100 metara.

“...Po hitnom postupku smo naručili pumpu čije će karakteristike zadovoljiti potrebe ovog sistema. Takođe, na ovoj lokaciji je prisutno neracionalno korišćenje vode, i to za zalivanje, pri čemu neki potrošači, zbog toga, nemaju dovoljnu količinu vode za piće i higijenske potrebe”, rekli su iz Vodovoda, dodajući da je problem bio veoma komplikovan.

Napomenuli su da isporuku pumpe očekuju “najkasnije za 10 dana”.

“Jer se ista, zbog specifičnosti, doprema iz inostranstva, a do tada ćemo se potruditi da obezbijedimo svakodnevno punjenje rezervoara, pri čemu apelujemo na potrošače u predmetnom naselju da racionalno koriste vodu, dakle da je ne koriste za zalivanje, kako bi svi potrošači koji se snabdijevaju sa ovog sistema, imali dovoljnu količinu vode za piće i higijenske potrebe tokom cijelog dana”, zaključili su iz Vodovoda.

Bonus video: