KOD: Povlačimo sve komentare, primjedbe i sugestije koje smo uputili u pravcu izmjena medijskih zakona

Reagovanje na današnji tekst "Vijesti"

9015 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Facebook KOD
Foto: Facebook KOD

Organizacija KOD je rekla da povlači sve komentare, primjedbe i sugestije koje su uputili u pravcu izmjena medijskih zakona.

Oni su reagovali na tekst "Vijesti" pod naslovom “EK: Ne dirajte ništa bez konsultacija sa nama”, u kome se, kako piše u reagovanju, "navodi da je, između ostalog i KOD uputio primjedbe na set medijskih zakona stavljajući i našu organizaciju u kontekst 'NVO koje su bliske generalnom direktoru RTCG Borisu Raoniću'".

“Organizacija KOD je analizirala i dala komentare i predloge na predloge medijskih zakona sa namjerom povećanja ukupnog kvaliteta u radu medija i njihove lakše dostupnosti najširoj javnosti. Ti komentari i predlozi su očigledno istrgnuti iz konteksta, netačno interpretirani i stavljeni opet u kontekst u odnosu na djelove sadržaja koji uopšte nismo čak ni komentarisali, kao što je recimo izbor generalnog direktora javnog servisa, te je sve to skupa stavljeno u potencijalni kontekst koji bi prije mogao štiti interes pojedinca nego li opšte dobro. Iz tog razloga obavještavamo javnost, medije i državne institucije da Organizacija KOD ne podržava takav pristup i povlači sve komentare, primjedbe i sugestije koje je uputila u pravcu izmjena medijskih zakona i to iz dva razloga: zaštite opšteg dobra i sprječavanja zloupotrebe imena i rada Organizacije KOD proizvoljnim i netačnim interpretacijama koje se stavljaju u kontekst koji bi mogao narušavati opšti, odnosno javni interes.

"Ujedno želimo se na ovaj način zaštiti i od bilo kojeg potencijalnog ili stvarnog tendecioznog informisanja o ovoj temi koje može imati namjeru prije zaštite pojedinačnog, nego li opšteg interesa", zaključuje se u reagovanju.

Bonus video: