Injac: Svako ko bude nezakonito iznio podatke građana odgovaraće Službi za informacione sisteme i tehnologije

Gradonačelnica Podgorice je kazala da sumnja u različite zloupotrebe. "Ako se utvrdi, budite sigurni neće niko biti sačuvan u tom slučaju...", rekla je ona

6959 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Nikola Saveljić
Foto: Nikola Saveljić

Svako ko bude nezakonito iznio podatke građana Podgorice odgovaraće Službi za informacione sisteme i tehnologije.

To je tokom sjednice Skupštine Glavnog grada kazala gradonačelnica Podgorice Olivera Injac.

Šef kluba odbornika DPS-a u Skupštini Glavnog grada Andrija Klikovac prošle nedjelje je na društvenoj mreži X (nekadašnji Tviter) kazao, uz priložene foto dokaze, da su podaci građana Podgorice tajno iznijeti iz Sistema. On je, tada, pozvao i nadležno tužilaštvo da reaguje.

“Nikola Mićunović (Rukovodilac Službe za informacioni sistem u Glavnom gradu) je kolega koji se zaista potrudio da sve loše prakse utvrdi i da ih otkloni. Možda Vi ne znate jednu vrlo važnu činjenicu. Znate li gdje je bio server? Nije niko iz Glavnog grada upravljao serverom. Hostuje se ko zna gdje, na kojoj adresi. Čovjek je morao da radi istraživački posao ovih par mjeseci, da utvrdi sve da bi ga stavili u potpuno legalne tokove”, rekla je Injac.

Ona je kazala da sumnja u različite zloupotrebe.

"Ako se utvrdi, budite sigurni neće niko biti sačuvan u tom slučaju...", kazala je gradonačelnica.

Klikovac je kazao da je objavio što je Nikola Mićunović rekao.

"Ugovor sa firmom Oykos Development nije prethodna administracija zaključila, nego postojeća i raskinula je taj ugovor. Očekivao sam, da ako je došlo do zloupotrebe podataka, da se uključe nadležne institucije da rješavaju taj problem. A ne, ni Vi kao gradonačelnica, niti bilo ko od zamjenika, niti gospodin Mićunović da utvrđuje da li je neko prekršio zakon ili ne. Mi treba da gradimo jedan pravni sistem", ocijenio je Klikovac.

Bonus video: