Injac: Akcijom prikupljanja otpadne ambalaže iz ugostiteljskih objekata do sada prikupljeno skoro 12 tona otpada

Injac je naglasila da ovo može biti dobra polazna tačka za buduće aktivnosti koje se odnose na unapređenje upravljanja otpadom i pohvalila rad gradskih službi i preduzeća uključenih u ovu akciju

3908 pregleda 3 komentar(a)
Injac, Foto: Služba za odnose sa javnošću Glavnog grada
Injac, Foto: Služba za odnose sa javnošću Glavnog grada

Akcijom prikupljanja otpadne ambalaže iz ugostiteljskih objekata u Njegoševoj i Bokeškoj ulic, kao i na Rimskom trgu, do sada prikupljeno skoro 12 tona otpada, uglavnom stakla, saopštila je gradonačelnica Podgorice Olivera Injac.

Ona je istakla da je u cilju podizanja ekološke svijesti građana, posebno ukazujući na značaj selektivnog odlaganja otpada, sredinom aprila započeta ova akciaj, te da je plan da se ove aktivnosti sprovode u kontinuitetu na teritoriji cijelog grada.

Injac je naglasila da ovo može biti dobra polazna tačka za buduće aktivnosti koje se odnose na unapređenje upravljanja otpadom i pohvalila rad gradskih službi i preduzeća uključenih u ovu akciju.

"Ovo je primjer odlične saradnje Glavnog grada sa privrednicima i to zahvaljujući Sekretarijatu za komunalne poslove, 'Deponiji', Upravi za inspekcijske poslove i Službi komunalne policije. Dobri rezultati pokazuju da postoji ogromna volja da se zajednički radi na unapređenju svijesti, a ovakav način sakupljanja otpada ima i ekonomske benefite" dodala je.

"Kako je ranije saopšteno iz Sekretarijata za komunalne poslove, cilj kampanje je da se obezbijede uslovi za pravilno upravljanje otpadnom ambalažom i preventivno djelovanje odlaganja ove vrste otpada na nepropisan način. Sakupljanje otpadne ambalaže u narednom periodu će se kontinuirano sprovoditi do uključivanja svih ugostiteljskih objekata na teritoriji grada" , navodi se u saopštenju.

Bonus video: