Glavni grad i kompanija "Oykos development" tvrde: Podaci Podgoričana nijesu ugroženi

Odbornik DPS-a Andrija Klikovac tvrdi da je privatna kompanija iznijela podatke građana van prostorija Glavnog grada, a da podgorička administracija to pokušava da sakrije Iz Glavnog grada i kompanije, pak, redakciji su odgovorili da nije tačna informacija da je bilo koji podatak izašao iz službenih prostorija

59425 pregleda 10 komentar(a)
Saradnju neće nastaviti, ali nije bilo propusta u vezi sa informacijama građana: zgrada Glavnog grada (ilustracija), Foto: Luka Zekovic
Saradnju neće nastaviti, ali nije bilo propusta u vezi sa informacijama građana: zgrada Glavnog grada (ilustracija), Foto: Luka Zekovic

Kompanija “Oykos development” nije kopirala podatke građana Podgorice, niti je bilo kakve informacije iznijela iz službenih prostorija Glavnog grada.

To su “Vijestima” kazali i iz kompanije, ali i iz Glavnog grada.

Šef Kluba odbornika DPS-a u parlamentu Glavnog grada Andrija Klikovac ranije je objavio dopis vršioca dužnosti rukovodioca Službe za informacioni sistem Nikole Mićunovića, u kojem on od nadređenih traži da ga upute šta dalje da radi. Mićunović u dopisu navodi više primijećenih grešaka u radu “Oykos developmenta”, pa predlaže da se ugovor sa njima raskine. Pored ostalog, on navodi i da je kompanija u jednom trenutku “preduzela radnju koja podrazumijeva iznošenje svih podataka van informacionog sistema Glavnog grada, što predstavlja grubo kršenje svih dosadašnjih dogovora i neprofesionalan odnos kojim su ugrozili sigurnost”.

Klikovac je juče “Vijestima” kazao da je “očigledno da je neko neovlašćeno izvršio preuzimanje podataka građana Podgorice, što govori koliko je sistem Glavnog grada nebezbjedan za čuvanje podataka građana Podgorice”.

“Osim toga, s obzirom na to da Glavni grad nije podnio krivičnu prijavu, jasno je da je uprava grada pokušala ovu aferu da sakrije od javnosti i građana Podgorice. Zahvaljujem službenicima Glavnog grada koji otkrivaju zloupotrebe, iako trpe veliki pritisak od lokalnih direktora i funkcionera kako bi spriječili odavanje informacija povodom afera i zastrašujućih neregularnosti”, poručio je Klikovac.

Klikovac
Klikovacfoto: DPS

Iz Glavnog grada, pak, redakciji su odgovorili da nije tačna informacija da je ta firma odradila rezervnu kopiju (backup-bekap) podataka građana Podgorice.

“Predstavnik firme koja ima potpisan ugovor o održavanju predmetnog sistema je radeći na rješavanju određenog zahtjeva, na svoju ruku pokrenuo aktivnost preuzimanja podataka za određeni dio sistema, a koji se odnosio na korekcije obračuna zarada zaposlenih Glavnog grada, kako bi na svom računaru mogao riješiti zahtjev koji je od njega tražen. Ta aktivnost je pokrenuta sa računara predviđenog za administraciju koji se nalazi u prostorijama Glavnog grada i ista je odmah prekinuta od strane naših službenika, a imajući u vidu da za to nije postojalo odobrenje i da je odrađeno suprotno dogovorenom načinu rada”, tvrde iz Glavnog grada.

Na pitanja o eventualnoj kontroli Glavnog grada juče nijesu odgovorili ni iz Agencije za zaštitu ličnih podataka.

Glavni grad i “Oykos development” potpisali su krajem marta ugovor vrijedan 13.224 eura bez PDV.

Iz te kompanije kažu da su upravo onu tražili sporazumni raskid ugovora.

“Nijesmo bekapovali podatke građana Podgorice. Informacioni sistem koji je u pitanju, uopšte ne sadrži podatke građana Podgorice, već informacije o poslovnim procesima Glavnog grada i njihovih zaposlenih”, navode iz “Oykos development”.

Ističu i da rezervna kopija podataka (backup) nikada nije urađena.

“Niti su podaci iz tog informacionog sistema prebačeni na uređaj koji je iznijet iz prostorija Glavnog grada u bilo kom formatu i na bilo koji način. Sav posao koji je naša kompanija od početka do kraja obavljala za Glavni grad je u potpunosti u skladu sa svim ugovorima i zakonskim normama. Da nije tako, protiv naše kompanije i ovlašćenih lica bi bio pokrenut pravni postupak. Pozivamo svakoga da to i učini ako misli da za to ima razloga, jer je svako odgovoran da prijavi kršenje zakona”, poručili su iz te kompanije.

Ističu da je razlog zbog kojeg je kompanija predložila sporazumni raskid ugovora “neusaglašenost oko detalja vezanih za način rada, koji nijesu precizno definisani tenderskom dokumentacijom i pratećim ugovorima, kao i tehnički limiti usljed nedostatka potrebnih licenci i razvojnog okruženja, što je bila obaveza naručioca da obezbijedi”.

“Nije tačno da su bilo koji podaci izneseni iz prostorija Glavnog grada. Sporni trenutak je nastao kada je od službenika Glavnog grada stigao zahtjev za izmjenom na predmetnom informacionom sistemu, a za koju je bilo potrebno imati razvojnu licencu na uređaju na kojem se nalazi i baza podataka. Glavni grad na svom kompjuteru nema razvojnu licencu, iako je obaveza naručioca da istu nabavi, pa je naša kompanija o svom trošku kupila predmetnu licencu. Ista se po uslovima korišćenja Microsofta može instalirati samo na jednom uređaju, zbog čega je nije bilo moguće prenijeti sa kompjutera u posjedu naše kompanije na kompjuter naručioca”, navode iz “Oykos development”.

Prema njihovim odgovorima, između Glavnog grada i kompanije je potpisan Ugovor o povjerljivosti podataka, kojim je definisan način upravljanja svim informacijama kojima izvođač pristupa.

“Taj Ugovor dozvoljava privremeni prenos podataka na sopstveni uređaj u prisustvu službenika Službe za informacioni sistem, u prostorijama Službe za informacioni sistem, u cilju rješavanja zahtjeva naručioca, ukoliko je to jedini način da se ispune obaveze izvođača preuzete ugovorom. Namjera je bila da se u kancelariji Glavnog grada i u prisustvu njihovog službenika izvrši intervencija nad sistemom, nakon čega bi svi podaci sa uređaja kompanije bili obrisani. Direktor Službe za informacioni sistem je odbio da omogući ovakvo postupanje iz sopstvenih razloga, iako je ono u potpunosti u skladu sa potpisanim ugovorima i industrijskom praksom…”, kažu iz kompanije.

Naglašavaju da je “ukoliko je sadržaj spornog imejla uopšte vjerodostojan”, njihov zahtjev pogrešno predstavljen.

“Sve naše aktivnosti su sprovedene u prostorijama naručioca u prisustvu najmanje jednog službenika (u skladu sa potpisanim ugovorima), kojem je u konkretnoj situaciji upućen zahtjev za privremeni prenos podataka na uređaj kompanije, usljed tehničkih ograničenja kompjutera koji je u vlasništvu Glavnog grada. Taj zahtjev je doveo do sastanka na kojem smo konstatovali da odnos naručioca prema preuzetim obavezama iz ugovora ne ostavlja prostor za dalju saradnju, usljed tehničkih limita koje naručilac odbija da otkloni, čime izvršioca onemogućava da realizuje primljene zahtjeve. U želji da ne blokiramo održavanje važnih informacionih sistema Glavnog grada, te da krivica za njihovo loše funkcionisanje ne bi bila pripisana našoj kompaniji, predložili smo sporazumni raskid Ugovora koji se na kraju i dogodio”, poručili su iz “Oykos development”.

Bonus video: