Primjedbe kabineta premijera pisane u kabinetu Raonića?

Dokument koji je kabinet premijera Milojka Spajića 20. maja dostavio Ministarstvu kulture i medija rađen je na šablonu sa znakom Radio televizije Crne Gore

66311 pregleda 61 reakcija 34 komentar(a)
Generalni direktor Javnog servisa Boris Raonić, Foto: Boris Pejović
Generalni direktor Javnog servisa Boris Raonić, Foto: Boris Pejović

Iz kabineta premijera Milojka Spajića 20. maja poslat je Ministarstvu kulture i medija u sadržaju identičan dokument koji je krajem aprila upućen ministarki evropskih poslova Maidi Gorčević u vezi sa spornim izmjenama medijskih zakona, a rađen je na šablonu sa znakom Radio televizije Crne Gore (RTCG).

Direktor Direktorata za medije u Ministarstvu kulture i medija Neđeljko Rudović je u današnjem reagovanju, odgovorajući na tvrdnje Spajićevog kabineta da je saopštio "notornu neistinu" sinoć u emisiji "Reflektor" na Televiziji Vijesti, dostavio taj dokument medijima.

Vladin dokument pisan na šablonu RTCG
Vladin dokument pisan na šablonu RTCGfoto: Ministarstvo kulture i medija

"Da li sam ja izrekao neistinu da nikada Ministarstvo kulture i medija nije zvanično upoznato sa amandmanima ili je kabinet premijera obmanuo javnost, iznoseći pritom uvredu na moj račun, vidi se upravo iz korespodencije na koju se poziva kabinet premijera i dokumenta koji je iz kabineta premijera poslat 20. maja", naveo je Rudović, a medijima dostavio dokument sa zahtjevima koji su identični onima koje je ranije jutros predstavio poslanik Pokreta Evropa sad (PES) Vasilije Čarapić, a koji su još 30. aprila dostavljeni ministarki Gorčević.

Na kraju tog dokumenta vidi se da je rađen na šablonu RTCG-a.

Kabinet premijera tražio je od Evropske komisije (EK) da provjeri da li su u skladu sa evropskom pravnom tekovinom predlozi prema kojima bi da se broj članova Savjeta RTCG povećao sa devet na 11, tražilo radno iskustvo od pet godina za direktora umjesto deset kako piše u predloženom Nacrtu zakona...

Kabinet je predložio i da se komercijalnim televizijama poveća udio sopstvene produkcije na 30 odsto, a da se RTCG-u ponovo omogući emitovanje reklama u prajm tajmu.

Komentari
foto: Ministarstvo kulture i medija

Bonus video: