Nikšić: Omladinski klub mladih sa smetnjama u razvoju "Virtus" 1. juna na Trgu slobode predstavlja rad kluba

Klub je osnovan u februaru ove godine sa ciljem poboljšanja položaja mladih sa smetnjama u razvoju, njihovo osnaživanje i aktivizam, ali i podizanje društvene svijesti o njihovim sposobnostima. Klub čine zaposleni kao i veći dio korisnika Dnevnog centra

3661 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Virtus
Foto: Virtus

Omladinski klub mladih sa smetnjama u razvoju "Virtus", u saradnji sa JU Dnevni centar za djecu sa smetnjama u razvoju i osobe sa invaliditetom Nikšić, u subotu, 1. juna, na Trgu slobode u Nikšiću, u 12 časova predstaviće građanima rad kluba.

„Događaj će okupiti mlade sa smetnjama u razvoju, njihove porodice, prijatelje i sve zainteresovane građane sa ciljem podsticanja i osnaživanja mladih na društveni. aktivizam i upoznavanjem šire društvene zajednice sa aktivnostima kluba“, naveli su iz prvog omladinskog kluba koji okuplja osobe sa smetnjama u razvoju.

Klub je osnovan u februaru ove godine sa ciljem poboljšanja položaja mladih sa smetnjama u razvoju, njihovo osnaživanje i aktivizam, ali i podizanje društvene svijesti o njihovim sposobnostima. Klub čine zaposleni kao i veći dio korisnika Dnevnog centra.

Virtus
foto: Virtus

Radi na volonterskoj osnovi i otvoren je za sve mlade sa smetnjama u razvoju.

Bonus video: