Predstavnici Fonda za zdravstveno osiguranje posjetili Hrvatsku: "Prikupljanje i analize podataka o zdravlju djece"

Iz Fonda su kazali da je studijska posjeta u potpunosti podržana kroz TAIEX program Evropske unije, pod nazivom "Study Visit on Exchange Knowledge and Gain Experience in the Area of Child Health and Reporting to European Union Institutions"

2904 pregleda 0 komentar(a)
Sa jednog od sastanaka, Foto: Fond za zdravstveno osiguranje
Sa jednog od sastanaka, Foto: Fond za zdravstveno osiguranje

Predstavnici Fonda za zdravstveno osiguranje Crne Gore, Instituta za javno zdravlje i Doma zdravlja Glavnog grada posjetili su Hrvatski zavod za javno zdravstvo i Dom zdravlja Splitsko-dalmatinske županije.

"Cilj studijske posjete bila je razmjena znanja i sticanje iskustva u primjeni metoda prikupljanja i analize podataka o zdravlju djece. Na ovaj način će se omogućiti detaljniji i ciljani izvještaji, sa jasnim preporukama donosiocima odluka na nacionalnom nivou, kao i adekvatna razmjena podataka o zdravlju djece kroz izvještavanje institucijama u Evropskoj uniji", navodi se u saopštenju.

Posjeta Hrvatskoj
foto: Fond za zdravstveno osiguranje

Iz Fonda su kazali da je studijska posjeta u potpunosti podržana kroz TAIEX program Evropske unije, pod nazivom "Study Visit on Exchange Knowledge and Gain Experience in the Area of Child Health and Reporting to European Union Institutions".

Bonus video: