Rektorku nježno udarili po džepu

Upravni odbor UCG danas bi trebalo da odluči da li će i kada biti raspisan konkurs, ali i da li će sjedište VMŠ biti u Podgorici ili u Beranama
77 pregleda 15 komentar(a)
Radmila Vojvodić, Foto: Savo Prelević
Radmila Vojvodić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 26.07.2017. 05:49h

Prosvjetna inspekcija kaznila je juče Univerzitet Crne Gore sa 500, a rektorku Radmilu Vojvodić kao odgovorno lice sa 50 eura jer nijesu ispoštovali naredbu inspektora i raspisali konkurs za upis 70 brucoša na Visoku medicinsku školu u Beranama, saznaju “Vijesti” iz Uprave za inspekcijske poslove.

Upravni odbor UCG danas bi trebalo da odluči da li će i kada biti raspisan konkurs, ali i da li će sjedište VMŠ biti u Podgorici ili u Beranama.

Takođe, trebalo bi da bude konstatovana ostavka Duška Bjelice na mjesto predsjednika UO, ali i prestanak mandata razriješenih članova u ime Vlade i imenovanje novih.

Iz Uprave za inspekcijske poslove ističu da se uvijek u prvom obraćanju subjektu nadzora izriče najniža sankcija.

“To je administrativno izvršenje i uvijek u prvom obraćanju izričemo najnižu sankciju. Biće podnijet i zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka”, kazali su iz Uprave, objašnjavajući da su sankcije za pravno lice od 500 do 15.000 eura za nepoštovanje naredbe inspekcije, dok odgovorno lice plaća između 50 i 500 eura.

Premijer Duško Marković pozvao je prije dva dana iz parlamenta UO UCG da odluke Vlade sprovede u život, kako bi se se mladi sa sjevera tamo školovali i nakon toga ostali u svom kraju.

Nakon što je Vlada prošle sedmice kao osnivač, promijenila tri predstavnika u UO, ona sada ima osam od ukupno 15 članova. Pored Vladinih predstavnika, Mubere Kurpejović, Nataše Pešić i Gorana Jovetića, Milanka Damjanovića i Vladana Jokovića, stav da VMŠ treba da ostane u Beranama podržavaju i donedavni predsjednik UO, Miran Begić sa Muzičke akademije i predstavnica stručnog i neakademskog osoblja Desanka Radojičić (Fakultet za sport).

Kakva god da bude odluka danas, ona treba da riješi dvomjesečni spor, tokom kojeg su sa Univerziteta tražili upis brucoša ali u Podgorici, a Vlada ih opominjala da VMŠ mora ostati u Beranama jer su tako odlučili ministri.

Bonus video: