REKTORKA UCG DOSTAVILA DOKUMENTA CEROVIĆU

Sud časti će o etici Alihožića

Studenti: Profesor organizovao četiri vanredna roka za usmeni ispit, tri su bila namijenjena povlašćenim studentima, dok su ostali znali samo za jedan
81 pregleda 1 komentar(a)
Rifat Alihodžić, Foto: Ucg.ac.me
Rifat Alihodžić, Foto: Ucg.ac.me
04.02.2019. 10:07h

Sud  časti  Univerziteta Crne Gore razmotriće pritužbu na ocjenjivanje profesora Arhitektonskog fakulteta Rifata Alihodžića, kojeg pojedini studenti optužuju za zloupotrebu položaja i povredu akademske etike, saznaju “Vijesti”.

Protiv Alihodžića je nedavno predata i krivična prijava, navodno zbog zloupotrebe položaja i upisivanja prelaznih ocjena studentima koji nijesu ni bili na ispitu.

Prema nezvaničnim informacijama “Vijesti” iz Rektorata, pritužba na račun profesora je stigla na adresu rektorke Radmile Vojvodić, koja je dokumentaciju proslijedila Sudu  časti .

Predsjednik tog tijela Dražen Cerović juče nije odgovarao na telefonske pozive “Vijesti”.

Prema nezvaničnim informacijama, studenti su u prijavi naveli da su pozitivne ocjene upisane njihovim kolegama koji su preko ljeta putovali u SAD.  Tvrde i da je Alihodžiuć, mimo pravila studiranja, organizovao četiri vanredna roka za usmeni dio ispita, od čega su tri, navodno, bila namijenjena povlašćenim studentima, dok su ostali znali samo za jedan.

“Studenti koji su putovali u SAD nijesu uspjeli izaći ni na jedan od nekoliko ispitnih rokova, dok je jednoj od koleginica omogućeno da polaže u svim rokovima...”, navodi se u prijavi.  

Profesor Alihodžić je ranije kazao “Vijestima” da ne želi da komentariše krivičnu prijavu, ističući da je “na fakultetu sva dokumentacija”.

 Nakon ljetnje pauze, Sud  časti  bi trebalo da odlučuje i da li je akademsku etiku povrijedio profesor Pravnog fakulteta Ranko Mujović, kojeg su studenti FPN-a optužili za neetičko ponašanje zbog čega su predmet Međunarodno javno pravo polagali pred komisijom.