Luka Kotor nije dužna Jonicu da vrati na posao direktorke administrativnog sektora

"Poništava se kao nezakonito rješenje tuženog o otkazu ugovora o radu od 29.11.2022.godine i obavezuje tuženi da tužilju vrati na rad i rasporedi na poslove i radne zadatke koje je obavljala u vrijeme donošenja rješenja o otkazu ugovora o radu", navodi se u presudi

6839 pregleda 3 komentar(a)
Jonica, Foto: Skupština Crne Gore
Jonica, Foto: Skupština Crne Gore

Viši sud u Podgorici preinačio je presudu kotorskog Osnovnog suda te odbio kao neosnovan tužbeni zahtjev nekadašnje direktorice administrativnog sektora Luke Kotor Snežane Jonice , da se poništi rješenje o njenom otkazu i vrati na posao.

To je “Vijestima” potvrdio pravni zastupnik Luke Kotor, advokat Željko Stanišić.

"Preinačava se djelimična presuda osnovnog suda u Kotoru od 16. novembra 2023. I odlučuje: odbija se kao neosnovan tužbeni zahtjev kojim je traženo da se poništi kao nezakonito rješenje Luke Kotor o otkazu ugovora o radu Snežani Jonici, te da se obaveže Luka Kotor da Jonicu vrati na rad I rasporedi na poslove I radne zadatke koje je obavljala u vrijeme donošenja rješenja o otkazu ugovora o radu”, piše u presudi dostavljenoj “ Vijestima”

Podsjećamo, Osnovni sud u Kotoru poništio je kao nezakonito, rješenje izvršnog direktora preduzeća Luka Kotor AD Milka Krvavca o otkazu nekadašnjoj rukoviditrelji administratovnog sektora u toj firmi, Snežani Jonici i naložio da se Jonicu vrati na radno mjesto na kojem je bila angažovana prije nego što joj je dat otkaz.

"Poništava se kao nezakonito rješenje tuženog o otkazu ugovora o radu od 29.11.2022.godine i obavezuje tuženi da tužilju vrati na rad i rasporedi na poslove i radne zadatke koje je obavljala u vrijeme donošenja rješenja o otkazu ugovora o radu", navodi se u presudi.

Protiv navedene presude advokat Stanišić je blaogovremeno izjavio žalbu predlažići Višem sud da se ukine pobijenu presudu I predmet vrati provostepenom sudu na ponovno odlučivanje ili da se presuda preinači I odbije tužbeni zahtjev kao neosnovan.

Bonus video: