Knežević sa Krapovićem dogovorio rušenje oronulog centra

Kneževićeva firma, u saradnji sa Opštinom Budva, namjerava da u Pržnu gradi apartmansko-poslovni kompleks, za šta je saglasnost dala Skupština
84 pregleda 1 komentar(a)
centar, Pržno, Foto: Vuk Lajović
centar, Pržno, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 25.07.2017. 16:58h

Kompanija “Atlas invest“ biznismena Duška Kneževića zatražila je od budvanskog Sekretarijata za urbanizam dozvolu za rušenje oronulog poslovno-trgovačkog centra preko puta hotela “Maestral“, na kome planira izgradnju luksuznog apartmansko-poslovnog kompleksa u saradnji sa Opštinom.

U zatjevu iz Kneževićeve firme navode da dostavljaju tehničku dokumentaciju za izdavanje dozvole za rušenje i pozivaju se na navodni sastanak sa gradonačelnikom Budve Draganom Krapovićem, na kojem je to dogovoreno.

“Firma 'Atlas invest', članica kompanije 'Atlas grupa' namjerava uskoro da počne sa realizacijom objekta kroz privatno-javno partnerstvo sa Opštinom Budva“, piše u zahtjevu koji su “Vijesti“ imale uvid.

Opština Budva je prije dvije godine, nakon što je tadašnja Skupština glasovima vladajućeg DPS-a dala zeleno svjetlo, prenijela u vlasništvo Kneževićeve firme atraktivni zemljišni kompleks od nešto više od 4.000 kvadrata u srcu Pržna.

Zauzvrat, “Atlas invest“ se obavezao da, na ime naknade za zemlju i komunalije, u budućem poslovno-apartmanskom kompleksu Opštini da nešto više od 560 kvadrata poslovnog prostora i 100 parking mjesta u garaži.

Opština bi u poslovnim prostorima smjestila Poštu, ambulantu i ostale službe koje su postojale u poslovnom centru.

“Atlas invest“ tada je podnio zahtjev za kompletiranje urbanističke parcele, nakon što je poslije godinu pregovora došao do kompromisnog rješenja sa mještanima.

Da bi mogao biti izgrađen poslovni centar sa luksuznim apartmanima, koji je Detaljnim urbanističkim planom “Pržno - Podličak“ planiran na ukupno 7.500 metara kvadratnih, neophodno je bilo da dođe da ujedinjenja dvije parcele - jedne na kojoj je sadašnji oronuli poslovni centar i druge koja se vodila na Mjesnu zajednicu “Sveti Stefan“.

Mještani su se 2014. suprotstavili namjeri Opštine da ustupi zemlju, pa je odluka bila i povučena sa dnevnog reda skupštinskog zasjedanja.

Nakon razgovora sa predstavnicima Mjesne zajednice i mještanima, Opština je uspjela da postigne dogovor i omogući Kneževiću da relizuje ambiciozni projekat.

Prema urbanističko-tehničkim uslovima koje je Opština prije dvije godine izdala, dozvoljava se gradnja objekta koji ne smije da prelazi dva sprata.

Kompleks će imati dvije podzemne etaže, garaže, suteren, prizemlje i dva sprata.

Bonus video: