Jačanje bezbjednosti pred ljetnju turističku sezonu

Stručne konsultacije posvećene zaštiti lica i imovine, zaštiti i spašavanju, zaštiti od požara i zaštiti na radu održane su 11. juna 2024. godine u hotelu Splendid.

14778 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Asocijacija menadžera bezbjednosti Crne Gore
Foto: Asocijacija menadžera bezbjednosti Crne Gore

Ovaj značajni događaj, organizovan u saradnji Asocijacije menadžera bezbjednosti Crne Gore i Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore, okupio je vodeće stručnjake iz ovih oblasti, kao i predstavnike relevantnih državnih institucija.

Događaju su prisustvovali državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova, gospodin Petar Koprivica, i v.d. sekretarka Ministarstva unutrašnjih poslova, gospođa Dragana Đurišić, čime su potvrdili značaj ove teme za našu zajednicu i institucije. Među prisutnima su bili i Miodrag Bešović, generalni direktor Direktorata za zaštitu i spašavanje, te, Zoran Kujović, generalni direktor Direktorata za bezbjednosno-nadzorne poslove, čije je učešće bilo od izuzetne važnosti za uspjeh događaja.

Dolazak ljetnje sezone i povećan broj gostiju donosi i veće bezbjednosne izazove. Kroz prezentacije i diskusije, predavači su podijelili svoja bogata znanja i iskustva, pružajući učesnicima dragocjene uvide i praktične savjete za unapređenje bezbjednosnih standarda i praksi u njihovim organizacijama. Predavači su bili renomirani stručnjaci: Veselin Rmuš, načelnik Direkcije za nadzor u oblasti zaštite lica i imovine i detektivske djelatnosti, Milan Baltić, načelnik Direkcije za bezbjednosne poslove, Ljuban Tmušić, načelnik Direkcije za civilnu zaštitu i smanjenje rizika od katastrofa, te Miroslav Jaredić, specijalista iz oblasti zaštite od požara i zaštite na radu.

Konsultacijama su prisustvovale odgovorne osobe u sektoru bezbjednosti iz privatnog i javnog sektora, koje su aktivno učestvovale u diskusijama i razmjeni iskustava. Ova interakcija doprinijela je boljem razumijevanju izazova sa kojima se suočavamo i identifikaciji rješenja koja će unaprijediti zaštitu lica i imovine, zaštitu i spašavanje, zaštitu od požara i zaštitu na radu.

„Asocijacija menadžera bezbjednosti Crne Gore kao reprezentativna strukovna organizacija pravnih i fizičkih lica koja se bave bezbjednosnim poslovima u javnom i privatnom sektoru na području Crne Gore ima za cilj podizanje bezbjednosne kulture na viši nivo uz razmjenu iskustava i primjenu najboljih praksi u svakodnevnom radu“, izjavio je Dragan Radulović, predsjednik Asocijacije menadžera bezbjednosti Crne Gore.